Foie Gras Mousse

Borítókép: Foie Gras Mousse
Ekler Viktornak, a Déryné séfjének saját receptje.

Hozzávalók (12 főre): • 2 darab hízott libamáj • 1 deci tokaji aszú • fél liter habtejszín • só • bors
1. A libamájakat szobahőmérsékleten 1 órára tejbe áztatjuk. Ezután kierezzük és egy la-pos tepsire terítjük őket. Meglocsoljuk a tokaji aszúval, megszórjuk egy kis borssal, majd 35–40 percre 65 fokos sütőbe tesszük. 2. Ezután leszűrjük a májról a zsírt, a má-jat átpasszírozzuk egy szűrőn, ízlés szerint sózzuk. A tejszínt felverjük, de vigyázva, ne-hogy túlverjük, mert akkor kicsapódik belőle a zsiradék. Az átpasszírozott májat egy tál-ba tesszük, és lassan hozzákeverjük a tejszínhabot. Fontos, hogy ezt ne habverővel, ha-nem fakanállal dolgozzunk, mert a habverő összetörné a mousse-t. 3. Az elkészült mousse-t töltsük formába vagy nyomjuk habzsákból a tányérra, és úgy tálaljuk frissen pirított briós társaságában.

A recept ennek a cikknek a része. További Dérynés recepteket itt találsz.