Fahéjas almatorta
Egy kis édességre vágysz? Gyorsan? Ez a finomság szinte pillanatok alatt kész!
8 személyre
Elkészítési idő: 10 perc
Sütés: 15 perc
Hozzávalók:
2 nagy, legalább 20 dekás sárga alma vagy több nyári alma
1 csomag leveles tészta
5 deka vaj
2 kávéskanál fahéjas cukor
15 deka baracklekvár
1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
2. Hámozd meg, magozd ki és vágd vékony szeletekre az almákat.
3. Kivajazott sütőlapra fektesd rá a tésztát, és a közepén szépen rendezd el az almaszeleteket. Olvasztott vajjal kend meg az egészet és szórd meg a fahéjas cukorral.
4. Süsd meg az előmelegített sütőben 15 perc alatt – a tésztának szépen meg kell barnulnia. Kend meg felmelegített baracklekvárral.
Szöveg és fotó: Éva magazin