Fahéjas almatorta

Borítókép: Fahéjas almatorta
Egy kis édességre vágysz? Gyorsan? Ez a finomság szinte pillanatok alatt kész!

8 személyre
Elkészítési idő: 10 perc
Sütés: 15 perc

Hozzávalók:

2 nagy, legalább 20 dekás sárga alma vagy több nyári alma
1 csomag leveles tészta
5 deka vaj
2 kávéskanál fahéjas cukor
15 deka baracklekvár

1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.

2. Hámozd meg, magozd ki és vágd vékony szeletekre az almákat.

3. Kivajazott sütőlapra fektesd rá a tésztát, és a közepén szépen rendezd el az almaszeleteket. Olvasztott vajjal kend meg az egészet és szórd meg a fahéjas cukorral.

4. Süsd meg az előmelegített sütőben 15 perc alatt – a tésztának szépen meg kell barnulnia. Kend meg
felmelegített baracklekvárral.

Szöveg és fotó: Éva magazin