
#Évi az Éván - pofonegyszerű reszelt túrós süti, ha nincs sok időd a konyhában
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg zabpehelyliszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
60 gramm eritrit
1 csomag sütőpor
12 dkg vaj
2 db tojás
Hozzávalók a krémhez:
50 dkg zsírszegény túró
1 db tojás
2-3 evőkanál eritrit
2 teáskanál rumaroma
2 teáskanál vanília esszencia
ízlés szerint reszelt citromhéj
Elkészítés:
A tészta száraz hozzávalóit szitáljuk össze egy mély tálba, adjuk hozzá a két tojást és a kicsit felmelegített vajat (így könnyebben tudunk vele dolgozni). Összegyúrjuk, félbevágjuk egy késsel a tésztát és a két gombócot 30-40 percre, alufóliába csomagolva a fagyasztóba tesszük. Erre azért van szükség, hogy könnyebben tudjuk vele dolgozni, majd meglátjátok. :)
Míg "tésztagombócaink" pihennek a hűvösön, addig hozzálátunk a krémhez. Keverjük ki a hozzávalókat, majd miután letelt a pihenési idő, lereszeljük a tésztát egy sajtreszelőn (a nagyobb reszelőlyukakat használjuk) és beleegyengetjük a sütőpapírral kibélelt tepsibe. A reszelt tésztára ráegyengetjük a krémet, majd a második adag tésztát is ráreszeljük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 35 percig sütjük.
Ha szereted a túrós süteményeket, ez is ízleni fog, garantálom! :)
Jó étvágyat hozzá!