#Évi az Éván - pofonegyszerű reszelt túrós süti, ha nincs sok időd a konyhában

Borítókép: #Évi az Éván - pofonegyszerű reszelt túrós süti, ha nincs sok időd a konyhában Forrás: Halász Évi
Desszertünk nagyon egyszerűen elkészíthető, azoknak ajánlott akik tényleg nem szeretnek sokat pepecselni a konyhában. :)

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg zabpehelyliszt

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

60 gramm eritrit

1 csomag sütőpor

12 dkg vaj

2 db tojás

Hozzávalók a krémhez:

50 dkg zsírszegény túró

1 db tojás

2-3 evőkanál eritrit

2 teáskanál rumaroma

2 teáskanál vanília esszencia

ízlés szerint reszelt citromhéj

Elkészítés:

A tészta száraz hozzávalóit szitáljuk össze egy mély tálba, adjuk hozzá a két tojást és a kicsit felmelegített vajat (így könnyebben tudunk vele dolgozni). Összegyúrjuk, félbevágjuk egy késsel a tésztát és a két gombócot 30-40 percre, alufóliába csomagolva a fagyasztóba tesszük. Erre azért van szükség, hogy könnyebben tudjuk vele dolgozni, majd meglátjátok. :)

Míg "tésztagombócaink" pihennek a hűvösön, addig hozzálátunk a krémhez. Keverjük ki a hozzávalókat, majd miután letelt a pihenési idő, lereszeljük a tésztát egy sajtreszelőn (a nagyobb reszelőlyukakat használjuk) és beleegyengetjük a sütőpapírral kibélelt tepsibe. A reszelt tésztára ráegyengetjük a krémet, majd a második adag tésztát is ráreszeljük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 35 percig sütjük.

Ha szereted a túrós süteményeket, ez is ízleni fog, garantálom! :)

Jó étvágyat hozzá!

KATTINTS és RENDELD MEG Évi receptkönyvét, amiben rengeteg, egyszerűen elkészíthető, finom és egészséges receptet találsz!