#ÉviAzÉván - Ilyen egy különleges túrós rétes, egészséges hozzávalókból

Borítókép: #ÉviAzÉván - Ilyen egy különleges túrós rétes, egészséges hozzávalókból Forrás: Halász Évi
Különleges túrós rétest hozott nekünk most Halász Évi, az #ÉviazÉván rovatban.


A mai napig vitáznak azon, hogy a rétes magyar, vagy osztrák eredetű, egy biztos, én hálás vagyok annak, aki kitalálta ezt a csodás tésztafélét. Manapság könnyebb helyzetben vagyunk az elkészítését illetően, nem szükséges fáradtságos munkával nyújtani, bármelyik nagyobb szupermarketben meg tudjuk vásárolni, sőt most már reform hozzávalókból készült tésztát is kaphatunk. Én minden esetben a cukormentes verziót választom, rengeteg helyen fellelhető.
A töltelék pedig a kedvencem, nagyon finom és különleges, próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni! :)


Hozzávalók:


1 csomag leveles tészta
250 gramm zsírszegény túró
1 csomag vaníliás pudingpor
5 ek. eritrit
3 ek. zsírszegény tejföl
2 ek. light mascarpone
2 csepp citromolaj (elhagyható)
1 tk. vanília aroma


Elkészítés:


A leveles tésztát kicsomagoljuk, majd a két rövidebbik oldalát kb. 1 cm szélességben visszahajtjuk, hogy ne folyjon ki a túrós töltelékünk. A hozzávalókat a tészta kivételével összekeverjük, majd rátesszük a tészta hosszabbik oldalára és óvatosan feltekerjük. Tojással lekenjük a tetejét, hogy szép piros legyen. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a rétesünk, majd
előmelegített sütőben 190 fokon, készre sütjük. (kb. 20 perc)

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Forrás: Halász Évi