Éva Konyha videó #5: Rozé kacsa polentával!
Elindult az Éva Konyha videócsatorna, amelyben Kósa Ákos bemutatja saját alkalomhoz illő, mégis különleges receptjeit az Electrolux konyhájában.
Nézd meg a videókat és kövesd a praktikus instrukciókataz Éva magazin első receptvideókat tartalmazó youtube-csatornájában!
Kósa Ákos ezúttal rozé kacsát készít. Vagyis ropogósra sült kacsamellet, méghozzá polentával, vagyis puliszkával.
Nézzétek meg a videót!A cikkben lejjebb görgetve a receptet el is olvashatjátok.
Készítette az Éva magazin
Konyhatündér: Kósa Ákos
Gyártásvezető: Glaser Eszter
Asszisztens:Szabó Róbert
Videó: www.emforen.hu
A forgatás helyszínét az Electrolux biztosította.
Hozzávalók: rozé kacsa polentával
1 egész pecsenyekacsa-mell félbevágva
A páchoz
rozmaring
kakukkfű
só, bors
2-3 gerezd fokhagyma
olívaolaj
A polentához
150 g kukoricadara
400 ml tej
400 ml víz
2-3 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
kakukkfű
babérlevél
rozmaring
egész bors
A kezdetekhez nagyon fontos, hogy a kacsát mindig szobahőmérsékleten dolgozd fel!
1. Irdald (vagdosd)be finoman a kacsamellet.
2. A pác elkészítéséhez tegyél egy kis olívaolajat egy tálba és keverj bele kakukkfüvet, rozmaringot, sót és borsot.
3. ...majd ezzel az olajos lével jól dörzsöld be a kacsát, hagyd állni, hogy magába szívja a pácot.
4. Apolentához öntsd fazékba a kimért tejet, hígítsd vízzel.
5. A hagymát szurkáld meg, hogy az ízek kijöjjenek belőle, majd a már előre (fokhagymával, rozmaringgal, egész borssal, kakukkfűvel és babérlevéllel) megtöltött fűszertojással együtt tedd a melegedő fazékba.
6. Ha felmelegedett, vedd le a tűzről és 20 percig hagyd összeérni az ízeket.
7. Helyezd a kacsát a serpenyőbe. Figyelem:előtte ne melegítsd előa serpenyőt! Bőrével lefelé helyezd bele és saját zsírjában melegítsd. Amikor az első sercegést hallod, 5 perc várakozás után fordítsd meg, majd mozgasd át az olajban minden oldalát.
8. Apihentetett fazékból szedd ki a hagymát és a fűszertojást, majd melegítsd újra. Amikor gyöngyözik már a tej, add hozzá lassan a kukoricadarát.
9. Ha már kellőképpen besűrűsödött, tegyél hozzá egy kis margarint, sót és egy keveset a kacsa zsírjából.
10. Bolondítsd reszelt parmezánnal és rozmaringgal.