Hogy kell megsütni a csirkét, ami szétomlik a szádban?

sültcsirke,recept,jamie oliver Forrás: pinterest
A recept Jamie Oliveré, de kipróbáltuk, és tényleg remek lett a csirke.

Ha valamitől igazán omlós és szaftos lesz a csirke, nemcsak a szárny, a comb vagy a mell, hanem az egész madár egyben, akkor az a tej és a citrom meglepő párosa. Először persze mi sem hittük a szemünknek, sőt, teljesen biztosak voltunk benne, hogy ez a két alapanyag kiírtja egymást. Ehelyett született egy igazán szaftos több mint másfél kilós csirke.

Jamie Oliver tejes-zsályás csirkéje

Jamie Oliver,tejes csirke,egész csirke,zsálya
Forrás: pinterest
Jamie Oliver tejes-zsályás csirkéje

Hozzávalók

  • 1 egész csirke
  • 550 ml tej
  • ½ rúd fahéj
  • 1 marék zsálya
  • 2 citrom reszelt héja
  • 8–10 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj vagy vaj
  • só, bors

Elkészítése

  1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.
  2. A csirkét kívül-belül sózd, borsozd.
  3. Tedd egy át vaslábasba, önts alá némi olívaolajat és pirítsd körbe, hogy minden oldala szép aranybarnára piruljon.
  4. Öntsd hozzá a tejet, dobd hozzá a fahéjat, a zsályaleveleket és a fokhagymagerezdeket, szórd meg a reszelt citromhéjjal.
  5. Süsd a sütőben másfél órán keresztül, közben néha locsolgasd meg a csirkét a tejjel.
  6. Ha elkészült, pihentesd 5-6 percig, csak ezután tálald és szeleteld.

Ha szereted a KFC-s csirkét, megmutatom, hogyan készíthetsz otthon ízélményre a megszólalásig hasonlító, de jóval egészségesebb, fűszeres panírban sült csirkemellet, - combot és -szárnyat.