Hogy kell megsütni a csirkét, ami szétomlik a szádban?
Forrás: pinterest
A recept Jamie Oliveré, de kipróbáltuk, és tényleg remek lett a csirke.
Ha valamitől igazán omlós és szaftos lesz a csirke, nemcsak a szárny, a comb vagy a mell, hanem az egész madár egyben, akkor az a tej és a citrom meglepő párosa. Először persze mi sem hittük a szemünknek, sőt, teljesen biztosak voltunk benne, hogy ez a két alapanyag kiírtja egymást. Ehelyett született egy igazán szaftos több mint másfél kilós csirke.
Jamie Oliver tejes-zsályás csirkéje
Forrás: pinterest
Hozzávalók
- 1 egész csirke
- 550 ml tej
- ½ rúd fahéj
- 1 marék zsálya
- 2 citrom reszelt héja
- 8–10 gerezd fokhagyma
- olívaolaj vagy vaj
- só, bors
Elkészítése
- Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.
- A csirkét kívül-belül sózd, borsozd.
- Tedd egy át vaslábasba, önts alá némi olívaolajat és pirítsd körbe, hogy minden oldala szép aranybarnára piruljon.
- Öntsd hozzá a tejet, dobd hozzá a fahéjat, a zsályaleveleket és a fokhagymagerezdeket, szórd meg a reszelt citromhéjjal.
- Süsd a sütőben másfél órán keresztül, közben néha locsolgasd meg a csirkét a tejjel.
- Ha elkészült, pihentesd 5-6 percig, csak ezután tálald és szeleteld.
Forrás: jamieoliver.com