Egyben sült karaj gyümölcsökkel

Borítókép: Egyben sült karaj gyümölcsökkel
Ezzel a sülttel minden pasit leveszel a lábáról. Kicsit, s nagyot egyaránt.

Előkészítési idő: 30 perc + a várakozási idő
Sütési idő: 1 óra 10perc

Hozzávalók (6 személyre): • szép sovány, kábé másfél kilós, csontos karaj
3 gerezd hámozott és 4 gerezd hámozatlan fokhagyma
2-2evőkanál friss rozmaring és zsálya • fél deci olívaolaj
2 evőkanál só
2 szál vaskos sárgarépa
2-2 nagy körte és piros alma
5 deka barna cukor

1. A sütőt 250 fokra melegítsd elő.
2. A húst minden oldalán dörzsöld be a 3 gerezd szétnyomott fokhagyma, a rozmaring, a zsálya és egy evőkanál olaj keverékével. Sózd meg. Sütőráccsal „kibélelt” tepsiben tedd sütőbe.
3. Egy másik lapos tűzálló tálban keverd össze amegtisztított, hosszában elnegyedelt sárgarépát, a meghámozott, gerezdekre vágott körtét és almát, tedd melléjük a hámozatlan fokhagymagerezdeket, szórd meg cukorral, locsold meg a maradék olajjal.
4. A húsos tepsi mellé tedd be a másikat a sütőbe, de ezt se takard le. 25 perc múlva csökkentsd a hőmérsékletet 180 fokra, és még 45 percig párold a húst és a gyümölcsöket. Utóbbit néha forgasd át.
5. Ha kivetted a tepsiket, fedd le őket, és negyedórát várj a szeleteléssel. Ahús lecsöpögött szaftját és a gyümölcsök levét két külön tálkában kínáld.

Éva magazin 2009. december szöveg: Simándi Juli, FOTÓ: Brett Stevens/acpsyndications Minden jog fenntartva