Egyben sült lazacfilé

Borítókép: Egyben sült lazacfilé Forrás: Varró Edina/Homebisztro
Megunhatatlan, kihagyhatatlan ünnepi lazacos recept.

Elkészítési idő: 15 perc + 20 perc sütés

Hozzávalók (4–6 főre):

1 kg lazacfilé bőrével
8 dkg dió
5 dkg aszalt paradicsom
1 tk apróra vágott kakukkfű
2 tk mustár
1 tk olívaolaj + egy kevés a tepsi kikenéséhez

bors

1. A diót és az aszalt paradicsomot vágd apróra és keverd hozzá a kakukkfüvet. Keverd el a mustárt az olajjal. Kenj ki egy serpenyőt olajjal, fektesd rá a halat (a bőre kerüljön alulra) és kend meg az olajos mustárral. Enyhén sózd, borsozd, majd fedd be a diós, aszalt paradicsomos keverékkel.
2. 200 fokon 15–20 perc alatt süsd meg.

Forrás: Varró Edina/Homebisztro