Dinnyeízű jégkockák - így készítsd el!

Borítókép: Dinnyeízű jégkockák - így készítsd el!
Megszínesíti a limonádét, és különben is, olyan vidám! Készítsünk görögdinnyeízű jégkockát!

Tombol a nyár és vele együtt a dinnyeszezon! Van úgy, hogy napokig áll a piros gyümölcs a hűtőben, senki nem eszi már a családból. Véletlenül se dobjuk ki! Éljen a maradékmentés! Csináljunk belőle jégkockát!

Hozzávalók:

  • Víz
  • Kristálycukor
  • Görögdinnye

Elkészítés:

Fél csésze vízből és fél csésze kristálycukorból főzz szirupot: kis lábosban folyamatosan kevergetve melegítsd, amíg a cukor teljesen el nem olvad és sűrűsödni, bugyborékolni nem kezd.

Hagyd kihűlni. Közben tisztíts meg 70–80 deka görögdinnyét, kockázd fel, tedd be a turmixgépbe, öntsd hozzá a szirupot és keverd simára. Szűrd bele egy kancsóba, onnan töltögesd bele a jégkockatartó lyukacskáiba. Viccesebb, ha gyümölcs vagy szívecske formájú mélyedései vannak. Amikor megfagyott, rakj tele vele egy hosszú poharat és öntsd le szódavízzel. Csodás hűsítő!

A teljes cikk Gurulj, gurulj, görögdinnye! címmel a 2010. augusztusi Éva magazinban jelent meg. Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: David Hahn/ACPsyndication.com

És mit kezdjünk a görögdinnye héjával? Nézd meg a galériánkat!