A desszert, amitől könny szökik a szemedbe: csokis-karamelles torta
Csokoládétorta karamellöntettel. Kérdés van?
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
•12 deka datolya
•1,5 deci tej
•2 evőkanál olívaolaj
•1 tojás
•8 deka barna cukor
•6 deka liszt
•1,5 evőkanál kakaópor
•1 teáskanál sütőpor
Akaramellhez:
•10 deka barna cukor
•8 deka vaj
•1,5 deci tejszín (legalább 30 százalékos)
1. A lisztet keverd el a cukorral, a sütőporral és akakaóporral. Add hozzá az olajat és a tojást, majd forgasd bele a darált vagy nagyon apróra vágott datolyát.
2.Töltsd atésztát 22 cm-es csatos formába és 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süsd 30 perc alatt készre.
3. A karamellhez addig forrald atejszínt acukorral, amíg sűrű karamell nem lesz belőle. Vedd le a tűzről, és keverd hozzá a vajat. Öntsd a tortára a karamellszószt és hagyd megdermedni.