Csokis trüffel hozzáadott cukor nélkül!

Borítókép: Csokis trüffel hozzáadott cukor nélkül! Forrás: Éva magazin
A trüffelt könnyű megcsinálni, de ezt nem kell mindenkinek tudnia. Fogadd csak a dicséreteket, mintha órákig robotoltál volna.

Úgy néz ki, mint egy exkluzív bonbon, mégis elképesztően egyszerű. És még csak hozzáadott cukor sincs benne! Próbáld ki te is:

3 személyre
Csokis trüffel
Hozzávalók
  • 20 dkg étcsoki
  • 1 dl sűrű tejszín
  • 5 ek kakaópor
  • 1 mk őrölt szegfűszeg
  • 1 mk fahéj
1. lépés
Tördeld fel a csokit apró darabokra és olvaszd fel egy tűzálló tálban, forrásban lévő víz fölött. A víz ne érintkezzen az edény aljával.
2. lépés
Öntsd rá a tejszínt a csokira és addig kavargasd, amíg teljesen elkeveredik a csokival. Vedd le a forró vízről, hagyd kihűlni.
3. lépés
Egy kis tálban keverd össze a kakaóport, a szegfűszeget és a fahéjat.
4. lépés
Amikor a csokis massza kihűlt, formálj belőle kis gombócokat, aztán forgasd meg őket a kakaós keverékben úgy, hogy alaposan bevonja a gombóc minden felületét.