Csokis-kókuszos finomság
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 45 perc + 10 perc hűlési idő
Hozzávalók (4–6 személyre):
•3 tojás
• 20 deka finomított kristálycukor
• 3 deka olvasztott vaj
• 2 és fél deci tej
• 13 deka olvasztott étcsokoládé
• 15 deka liszt
• 10 deka kókuszreszelék
• a tálaláshoz porcukor
•tejszínhab
• fagyi vagy csokiöntet
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Kenj ki vajjal egy tűzálló tálat.
2. Az összes tojássárgáját és a cukor felét keverd sima, sűrű krémmé. Add hozzá az olvasztott vajat és csokoládét, keverd bele a lisztet és a kókuszt, aztán öntsd fel tejjel, kavard simára, sűrűre.
3. A tojások fehérjéjét elektromos habverővel verd fel kemény habbá, adagonként add hozzá a maradék cukrot, aztán forgasd össze a csokis keverékkel.
4. Öntsd át a masszát az előkészített hőálló tálba, majd tedd bele az egészet egy nagyobb lábosba vagy serpenyőbe, amibe a hőálló edény feléig vizet töltöttél. Forrald40–45 percig, vagy amíg a tészta össze nem áll. Pihentesd 10 percig, mielőtt porcukorral megszórnád. Tejszínhabbal vagy fagyival és forró csokiöntettel tálald.
Fotó: David Hahn ACP sydication, Szöveg: Simándi Júlia