Csokimousse
Előkészítési idő: 10 perc + a hűtés
Elkészítési idő: 5 perc
Hozzávalók (4–6 személyre):
•18 deka ét- vagy tejcsoki, darabokra törve
• 4 tojás
• 1 evőkanál kávélikőr
• 3 deci tejszín
• tejszínhab és csokoládéforgács a tálaláshoz
1. A csokit forrásban lévő vízbe állított jénaiban olvaszd fel.
2. Vedd le a tűzről és keverd bele a tojások sárgáját meg alikőrt.
3. A tejszínt verd fel kemény habbá, egy kicsit keverj bele a csokiba, aztán az egész csokit forgasd össze a többi habbal.
4. Egy másik tálban verd fel a tojásfehérjéket is, és azt is forgasd össze a keverékkel.
5. Egy nagyobb vagy több kisebb tálba szedve hűtsd be egy éjszakára. Tálald tejszínhabbal és csokiforgácsokkal.
Tipp: Egyszerűbben megolvad a csoki, ha kockákra törve fedeles műanyag edénykébe helyezed, majd beteszed 2percre a mikróba kiolvasztás fokozaton. Kicsit keverd meg, és ha kell, tedd vissza még 1-2 percre. Vigyázz, ne melegítsd túl, mert akkor összeáll és darabos lesz.
Fotó: David Hahn ACP sydication, Szöveg: Simándi Júlia