Csirkés-póréhagymás tekercsek
Előkészítési idő: 20 perc, Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók (20 falathoz):
•1evőkanál olívaolaj
• 1 szál sárgarépa
• 2 szál póréhagyma
• fél kiló darált csirkehús
• 2 lap mélyhűtött leveles tészta
• 1 tojás
• 1-2 kávéskanál mák
•2evőkanál aprított metélőhagyma
1. Afelkarikázott póréhagyma fehér részét forró olajban párold puhára.
2.Szedd ki, gyúrd hozzá a darált húst, alereszelt sárgarépát és a snidlinget. Sózd, borsozd.
3. A két tésztalapot hosszában felezd el. Oszd el a lapokon a húsos keveréket (az egyik szélükön maradjon üresen egy 3centis csík). Csavard fel atöltött tésztákat hengeresre, az üres részt kend meg vízzel és nyomd a tészta másik felére. Vágd atekercseket ötfelé.
4. Tedd sütőpapírral bélelt sütőlapokra, kend meg őket enyhén felvert tojással és hintsd meg mákkal. 200fokon 30–35 percig süsd.
Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: James Moffatt / Acpsyndication.com.