Citromos-mandulás tallérok
Hozzávalók:
•1 pohár (2,5 deci) porcukor
• 23 deka puha vaj
• 1 csipet só
• 1 citrom reszelt héja és leve
• fél teáskanál mandulakivonat
• 2 és negyed pohár liszt
• fél teáskanál sütőpor
• fél csésze pekándióvagy mandula
A tetejére:
• 1 tojásfehérje
• 10 deka porcukor
• 2-3 teáskanál citromlé
1. A porcukrot keverd habosra a vajjal és a mandulakivonattal. Add hozzá a citrom reszelt héját és a 2-3 teáskanál citromlevet.
2. A lisztet keverd össze a sütőporral és add hozzá a vajas részhez. Formázz belőle kicsi gombócokat, s tedd sütőpapírral bélelt tepsire (nem túl szorosan egymás mellé).
3. Előmelegített sütőbenkábé 160 fokon addig süsd, amíg a széle egy kis barna színt nem kap.
4. Amíg sül, a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével verd kemény habbá. A még meleg sütik tetejére tegyél egy kiskanál habot és abba ültess bele egy fél szem mandulát vagy pekándiót.
5. Pár pillanatra tedd vissza a még meleg, de már lekapcsolt sütőbe, hogy a hab megszáradjon.
Szöveg: Vargha Zsuzsa, fotó: Europress/Stockfood