Brokkolis-gorgonzolás tészta

Hozzávalók 4 főre
40 deka japán sobatészta (hajdinatészta) vagy teljes kiőrlésű spagetti
1 kisebb fej brokkoli
10 deka gorgonzola
1 marék mandula
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ citrom leve
pirított mandulaszeletek
só, bors
1. A brokkolit tisztítsd meg, vágd kisebb rózsákra. A tésztát főzd meg, a brokkolit add a főzővízhez 3 perccel a főzőidő lejárta előtt. Szűrd le, hideg vízben öblítsd át a brokkolis tésztát.
2. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, öntsd bele
a tésztát a brokkolival. Locsold meg a citromlével, sózd, borsozd, majd add hozzá
a gorgonzola sajtot.
3. Tálaláskor szórd meg pirított mandulával.
- „Hiszem, hogy meghosszabbítható az élet azzal, hogyha valami olyat csinálunk, amiben örömünket leljük.” - Interjú dr. Horváth Biankával, a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadójával A női vezetők kitartása és elszántsága új normákat teremt az eddig megszokott szervezeti struktúrákban, tovább inspirálva...