Briós szendvics
Elkészítési idő: 12 perc
Hozzávalók (4 szendvicshez):
• 4 (cukrozatlan tetejű) friss briós (vagy 8 szelet kalács)
• 8 szép salátalevél
• 2 szem paradicsom
• 8 szelet prosciutto vagy más, papírvékonyra szeletelt, érlelt füstölt sonka
Az ajolihoz:
• másfél deci majonéz
• 1-2 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál citromlé
• 1 evőkanál aprított petrezselyem
• durva szemű tengeri só
• tört fekete bors
1. Készítsd el az ajolit: egy tálkában keverd bele a majonézbe afinomra aprított fokhagymát, a citromlevet és az apróra vágott petrezselymet. Ízlés szerint sózd és borsozd (ne felejtsd el, hogy asonka is sós!).
2. A kettévágott brióst vagy kalácsot enyhén pirítsd meg száraz teflonban, aztán az egyik felét kend meg ajolival. Fektess rá egy-egy salátalevelet, néhány szelet paradicsomot, végül a sonkát. Darálj rá még egy kis borsot.
Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Maree Homer / acpsyndication.com.