Bogyós gyümölcsök könnyű tésztaágyon
Szinte nincs is itt tészta, csak gyümölcs! :-) Na jó, ott alul egy pici.
Elkészítési idő: fél óra
Hozzávalók:
10 deka liszt
10 deka cukor
3 tojás
1 mokkáskanál sütőpor
fél csomag vaníliapuding (hidegen kikeverhető)
bogyós gyümölcsök (málna, áfonya, akár mirelit) tetszés szerint
1. A tojásokat a cukorral keverd könnyű krémmé. A lisztet keverd el a sütőporral és forgasd össze a tojásos masszával.
2. A tésztát öntsd kikent vagy szilikonos gyümölcstortaformába – ne legyen sokkal vastagabb egy palacsintánál. 180 fokos sütőben 15 perc alatt süsd meg.
3. Közben keverd ki a vaníliakrémet (vagy -pudingot).
4. A kihűlt tortaalapot kend meg a szintén hideg krémmel és potyogtasd rá a gyümölcsöket.
Hidegen tálald.
szöveg: Simándi Júlia, fotók: Europress/Stockfood