Bereznay Tamás újabb receptje...

Borítókép: Bereznay Tamás újabb receptje...
...fagylalttal töltött sült barack

Tamás Süteményeskönyve nem véletlen lett a hazai könyves sikerlisták dobogósa, receptjei elérhető alapanyagokból készülnek, mégis mindig van bennük egy izgalom.

Hozzávalók: 4 friss őszibarack, 2 dkg vaj, 3 evőkanál barna cukor, vaníliafagylalt – meg egy jó serpenyő.

Elkészítés: A barackokat félbevágjuk, kivesszük a magjukat, és a domború felükön egy kis talpat vágunk rájuk, hogy biztosan álljanak a lábukon. A vajat egy nagy serpenyőben megolvasztjuk és rászórjuk a barna cukrot. A barackokat a lapos (belső) felükkel lefelé a cukros vajra tesszük és szép lassan barnára pirítjuk őket, aztán kivesszük és a domború felükre fordítjuk. A serpenyő alján összegyűlt finom levet felöntjük egy deci vízzel és felforraljuk. Míg ez elkészül, a barackmagok helyére egy-egy kanál vaníliafagyit teszünk, majd meglocsoljuk a közben elkészült karamellel. Már tálalhatjuk is!

Fotó: Körmendi Imre a kép a Süteményeskönyv c. kötetben jelent meg, kiadó: Boook Kft., www.boook.hu, Styling: Kapolka Ágnes