Anyósnyelv és tonhalpástétom
Tonhalpástétom
Elkészítési idő: 15 perc, sütés: 10 perc
Hozzávalók:
– 30 deka konzerv tonhal
– 10 deka vaj vagy margarin
– 1 közepes fej lila hagyma
– 5 friss zsályalevél
– 1 friss babérlevél
– 8 szardella (ajóka)
– 1 deci édes fehérbor (sherry vagy marsala)
– frissen őrölt fekete bors
6. Anyósnyelvvel kínáld.
Anyósnyelv
Maradék tésztából (liszt, élesztőpor, só, olívaolaj) szaggass le kis darabokat (de azt is lehet, hogy egyszerűen tizenkétfelé vágod), sodrófával nyújtsd ki őket kábé 30 centi hosszú „nyelvekre”, aztán fektesd őket olajozott sütőlapra. Kend meg őket olívaolajjal és szórd meg durva szemű sóval. A forró sütőben 5-10 perc alatt megbarnulnak és ropogósak lesznek. Ne ijedj meg, ha némelyiken nagy buborékok keletkeznek – azok lesznek a legfinomabbak, amikor kihűlnek. Tonhalpástétommal és rikottával is remek előétel.
Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Brett Stevens / ACP Syndication