Olaszos húsvéti torta jó sok parmezánnal

Az ízét a spenót és rikotta alapozza meg, az elkészítéséhez pedig nem muszáj konyhatündérnek lenned.
Olasz húsvéti torta
Hozzávalók
- (18 centis tortaformához):
- 1 csomag leveles tészta (27 deka)
- 45 deka fagyasztott leveles spenót
- 2 marék friss rukkola
- 1 doboz rikotta sajt
- 1/2 bögre reszelt parmezán
- 1 közepes vöröshagyma kockára vágva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 5 tojás + 1 a kenéshez
- só
- bors
- őrölt szerecsendió

Forrás: Éva magazin / Puskás Erzsi
Olasz húsvéti torta
- Kevés olajon fonnyaszd meg a hagymát, add hozzá a fokhagymát, ízesítsd borssal, majd mehet hozzá a spenót és a rukkola.
- Amikor elfőtte a levét, vedd le a tűzről, hagyd kihűlni. Egy tálban keverd össze a rikottát a parmezánnal, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a rukkolás spenóttal.
- Vajazd ki a tortaformád, béleld ki a leveles tészta kétharmadával, oszd el a masszát. Evőkanállal készíts öt mélyedést, mindegyikbe üss egy tojást. Takard be a maradék tésztával, a széleket sodord össze és felvert tojással kend át.
- 180 fokos sütőben 1 óra alatt süsd aranyszínűre.