A jó öreg epres piskóta
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók (4 személyre):
• 1 tekercs félkész piskóta • eperdzsem • 1 deci félszáraz sherry vagy eper- , illetve narancsdzsúz • 40 deka friss eper • néhány szem csokis keksz • 1 pohár tejszín • 3-4 evőkanál mandulaforgács
1. Egy mutatós üvegtálat bélelj ki a piskótatésztával. Kend meg eperdzsemmel. 2. Locsold meg sherryvel vagy gyümölcslével. Helyezd bele a legszebb, megtisztított eperszemeket, a többit meg szeleteld fel. Remélhetőleg a piskótából még maradt valamennyi! Azt morzsold rá az eper tetejére, és tedd az egészet hűtőbe. 3. A tejszínből nagyon kemény habot verj. Kanalazd rá a gyümölcsre, díszítsd és gazdagítsd a felszeletelt eprekkel és a kekszekkel.
Tipp: Használj habfixáló port: nem változtat a tejszín ízén, de tartósan keménnyé teszi. Egy kis vaníliás cukor sem árt.
Szöveg: Simándi Juli, fotó: from the Big Book of Great British Recipes Commissioned photography by William Lingwood / Duncan Baird Publishers, london . Ez a cikk a 2008. évi szeptemberi számban jelent meg. Minden jog fenntartva.