7 perces leves, náthás napokra
Forrás: Henrique Félix/Unsplash
Amit imádok ebben a levesben, hogy nem igényel sem zöldségaprítást, sem pedig hámozást, és előkészülettel, illetve főzéssel együtt tényleg nem több, mint 7 perc elkészíteni.
Ősz van, hidegek az éjszakák, lemerültek az energiáink, bekrepál az immunrendszerünk, és ilyenkor jönnek a legnagyobb ellenségeink: a vírusok.
A napokban, vagyis inkább hetekben, engem is kiütött a nátha, miközben az allergiámmal is szenvedtem. Miután már semennyi energiám nem maradt ahhoz, hogy „összedobjak” magamnak egy gyógyító húslevest, böngészni kezdtem a neten, hátha találok egy gyorsan elkészíthető receptet, ami azért egészségesebb, mint egy zacskós leves, de maximum pár perccel több időt vesz igénybe az elkészítése. Jelentem megtaláltam!
7 perces leves
Forrás: karissasvegankitchen
Hozzávalók
- 3 csészényi alaplé
- ½ csészényi cérnametélt
- ½ csészényi fehérbab konzerv
- 1 csészényi bébispenót
opcionális: 1-2 gerezd fokhagyma és bors
Elkészítése
- Forrald fel az alaplevet, majd dobd bele a tésztát és a fokhagymát.
- Főzd 5 percig, add hozzá a babot, főzd ezzel is újabb két percig, majd zárd le alatta a hőt.
- Add hozzá a spenótot, fűszerezd kedvedre, majd tálald azon melegében.