Egy tál forró húsleves, valaki?

Borítókép: Egy tál forró húsleves, valaki?
Könnyen elkészíthető, klasszikus húsleves, sáfránnyal.

Előkészítés: 10 perc
Főzési idő: 1,5 óra

Hozzávalók (4 főre):
•1 kiló marhahús
• 1 vörös hagyma
• 5 sárgarépa
• 3 petrezselyemgyökér
• 1 zellergumó
• 1 paprika
• 1 paradicsom
• só
• 1 burgonya
• fél kávéskanál szemes fekete bors
• 1 mokkáskanál sáfrány

1. A húst tedd fel hideg vízben főni. Ha felforrt a víz, egy kanállal szedd le a tetejéről a habot.

2. Pucold meg a zöldségeket és add a húshoz a fűszerekkel együtt. Közepes lángon, gyöngyözve főzd készre. Kifőtt levestésztával tálald.