Lekváros, sörös, boros vagy édes-csípős? 4 pác, amivel mennyei lesz a hús!
Ez a cikk az Éva Magazin 2015-ös 5. lapszámában jelent meg először „Húsok a pácban" címmel. Tudtad, hogy korábbi lapszámainkat újra megvásárolhatod? Kattints ide!
1. SÖRÖS MARINÁD
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC
HOZZÁVALÓK:
- 2 teáskanál őrölt gyömbér
- 5 gerezd fokhagyma
- fél deci világos sör
- fél deci szójaszósz
- 1 evőkanál paradicsom sűrítmény
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál apróra vágott snidling
1. A hozzávalókat keverd el egy tálban és többször ecseteld be a páccal a húst.
2. A hússzeleteket fektesd a pácba és a hűtőben érleld 3-4 órát, de a legjobb, ha egy éjszakán át.
Tipp: Csirkeszárnnyal vagy -combbal a legfinomabb.
2. CSÍPŐS-ÉDES PÁC
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC
HOZZÁVALÓK:
- fél deci vörösbor
- 4 evőkanál szilvalekvár
- 1 evőkanál méz
- 2-3 teáskanál csili
- fél deci olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
1. A hozzávalókat keverd el egy tálban és többször ecseteld be a páccal a húst.
2. A hűtőben érleld a pácolt húst néhány órán át.
Tipp: Pikáns csirkeszárnyakat készíthetsz vele.
3. LEKVÁROS MARINÁD
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC
HOZZÁVALÓK (KÁBÉ 4 SZELET HÚSHOZ):
- fél deci baracklekvár
- 2 evőkanál méz
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 1 teáskanál rozmaring
- fél deci olívaolaj
1. A hozzávalókat keverd el egy tálban és többször ecseteld be vele a húst.
2. A hűtőben érleld a pácolt húst néhány órát.
Tipp: Csirke- vagy pulykamellhez illik.
4. BOROS PÁC
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC
HOZZÁVALÓK (KÁBÉ 4 SZELET HÚSHOZ):
- 2,5 deci száraz vörösbor
- fél deci olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál kakukkfű
- bors
1. A fokhagymát reszeld le, majd keverd el a borral, az olívaolajjal és a kakukkfűvel.
2. A hússzeleteket fektesd a pácba és a hűtőben érleld 3-4 órát, de a legjobb, ha egy éjszakára bent hagyod.
Tipp: Vad- és marhahúshoz ajánljuk.