Szupererő vagy átok, ha túl érzékeny vagy?

Borítókép: Szupererő vagy átok, ha túl érzékeny vagy? Forrás: Getty Images
Sok ember számára az érzékenység ajándék, ami által sokkal jobb barátokká, házastársakká, szakemberekké és vezetőkké váltak. A Joy cikke.

De szuperérzékeny emberek nem csak pozitívumokról számolnak be, hanem annak sötét oldaláról is. Tudtad, hogy azok az emberek, akik hatalmas mélységekben élik meg az ingereket, olyan élesen érzik a fájdalmat is, ahogyan csak nagyon kevesen képesek?

Ez nem változtat azon a tényen, hogy szuperérzékeny embernek lenni teljesen normális. De a valóság az, hogy szuperérzékenyek a magasságokat és a mélységeket is intenzívebben érzékelik. Környezetük is sokszor félreérti a helyzetekre adott válaszaikat, ezért összességében elmondhatjuk, hogy a szuperérzékenység áldás és átok egyszerre.

Nézzük, hogyan lehet szuperérzékenyként a fájdalom helyett a boldogságra összpontosítani!

Hogy megértsd, mit is jelent ez az érzelmi állapot, néhány szuperérzékeny ember megosztotta, hogyan érzi magát a bőrében.

–„Érzékenynek lenni olyan, mint egy két lábon járó idegvégződés."
–„Mindig csak annyira vagyok nyugodt, mint a legnyugtalanabb ember a szobában".
–„Túlságosan is érdekel, hogy mit gondolnak és éreznek mások, és mit látnak, ha rám néznek."
–„Mindent észreveszek, és egy pillanat alatt elsírom magam, túlságosan mélyen érzek...
–„Ha szívességet kérnek tőlem, és nem akarom megtenni, azonnal szorongok."
–„Azt jelenti, hogy sokat sírok (de a terápiának köszönhetően már jobban vagyok), de azt is jelenti számomra, hogy amikor sok minden történik körülöttem, nehéz koncentrálnom; csak arra vágyom, hogy távol legyek az ingerektől. Ez kihívást jelent számomra, mivel a legtöbb ember szereti a zajos légkört, amikor új barátokkal találkozik, pl. a bárok, éttermek zaját."
–„Intenzív élet... a jó nagyon jó, a rossz pedig nagyon rossz. Nagyon ritka a középút."
–„Szükségem van egy élet gombra, hogy le tudjam halkítani."

Magadra ismertél? Nyugi, lesz ez jobb is. Katt a galériára és eláruljuk, hogyan lehet a szuperérzékenységed a szupererőd!

Ezeket a filmeket ajánljuk, ha érdekel a mentális egészség témája: