Giving Friday: gyermekek egészséges és fenntartható életmódját segíti a dm

Borítókép: Giving Friday: gyermekek egészséges és fenntartható életmódját segíti a dm Forrás: dm
A dm öt évvel ezelőtt úgy döntött, hogy átszínezi a Black Friday napot, és akciók helyett a teljes aznapi forgalma 5 százalékát egy fontos ügy támogatására ajánlja fel. A november 24-i forgalom 5%-át a Mentor Palánták program támogatására ajánlják fel, hogy így segítsék a gyermekek egészséges és fenntartható étkezési szokásainak kialakítását.

A dm 2023-ban a gyermekek egészséges és fenntartható életmódjának támogatására szeretné fordítani az összeget, fókuszálva arra, hogy segítse a gyermekkori elhízás kockázatának csökkentését. Ehhez a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége és a Felelős Gasztrohős Alapítvány közös, kortárs edukációs projektjét támogatják, a Mentor Palánták programot.

Forrás: dm
Kattints a képre és tudj meg többet!

Az iskoláskor kulcsfontosságú a növekedés, a pszichoszociális fejlődés, valamint az egész életen át tartó helyes táplálkozási és életmódszokások kialakulása szempontjából. A helyesen összeállított étrend táplálja a növekvő agyat és testet, javítja az iskolai teljesítményt és a megismerési képességeket. Mégis, ma sok gyermek nem olyan étrendet követ, amely megteremti számukra a hosszú, egészséges és produktív felnőtt élet alapjait. Sokan közülük kihagyják a reggelit, túl kevés gyümölcsöt, zöldséget, halat és tejterméket esznek, de rendszeresen fogyasztanak magas cukor-, só- és telítettzsír-tartalmú élelmiszereket.

Forrás: dm
Kattints a képre és tudj meg többet!

A MDOSZ olyan egészségnevelő programot dolgozott ki, amely a főiskolai dietetikusképzésben, valamint az általános iskola felsőbb évfolyamában tanuló diákok aktív részvételére épít, célja az egészséges táplálkozáshoz kötődő ismeretek könnyen befogadható, szerethető, élményszerű átadása, módszere pedig a kortárs edukáció. Az edukátorok olyan fiatalok, akik a velük (közel) egykorú társaiknak adják át tudásukat, sokszor a híd szerepét betöltve a fiatalok és a szakemberek között. A kortárs oktatás módszere ezen túl fenntartható, hiszen az ismeretek átadása az adott közösségen belül történik, így a folytonosság is biztosított az egyes iskolai évfolyamok között. A fenntarthatóság más formában is megjelenik a projektben, a Felelős Gasztrohős csapata az élelmiszerek és a fenntarthatóság kapcsolatával ismerteti meg a gyerekeket játékos élményfoglalkozások keretében.

További információért kattints >> ide!

Kattints a képre és tudj meg többet!