JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

A magyar gyerekek is névre szóló levélcsomagokat kaphatnak a britek kedvenc mackójától, Paddingtontól

Borítókép: A magyar gyerekek is névre szóló levélcsomagokat kaphatnak a britek kedvenc mackójától, Paddingtontól Forrás: Unicef Magyarország
Paul Fox nagykövet saját otthonában, a Brit Nagyköveti Rezidencián mutatta be az UNICEF legújabb jótékonysági kezdeményezését, amelynek köszönhetően most már a magyar gyerekek is névre szóló levélcsomagokat kaphatnak a britek kedvenc mackójától, Paddingtontól.

Ugyan nem Londonban, hanem Budapesten, de egy hamisítatlan brit teadélutánnal kezdődött az UNICEF Magyarország legújabb jótékonysági kampánya, amelyben a világhírű Paddington mackó kapja a főszerepet, aki hónapról hónapra újabb levelet küld a gyerekeknek, amikben egzotikus országokat ismerhetnek meg és még segítenek is nehéz sorsú társaiknak.

Mostantól van miért várni a postást, aki minden hónapban névre szóló csomagot hoz a híres mackótól azoknak a gyerekeknek, akiknek a családja csatlakozik a szervezet rendszeres támogatói közösségéhez. A Brit Nagykövetség, a British Council, Szente Vajk, Paddington magyar hangja és számos - a közéletből ismert - híresség állt jószívvel a kezdeményezés mellé.

“Paddington maci öröksége mélyen gyökerezik a brit kultúrában. Több mint 65 éve ő a kedvesség és az elfogadás példaképe, kalandjaival a mai napig világszerte inspirálja a gyerekeket” – mondta Paul Fox, magyarországi brit nagykövet.

Paddington optimista, segítőkész, kíváncsi és érzékeny a világra és mellesleg perui származása dacára gyönyörű brit angolsággal ír és beszél. Az UNICEF legvidámabb kampányának célja – a magyar gyerekek szórakoztatása mellett – az edukáció, az érzékenyítés, más kultúrák bemutatása és természetesen a segítségnyújtás. A levélsorozat egész éves családi élményt nyújt, amelynek során 12 különböző országot (pl. Indonézia, Kambodzsa, Jordánia, Szíria, Venezuela, Burkina Faso) ismerhetnek meg közösen kicsik és nagyok. Az akár a nyelvtanulást is kiválóan segítő csomagokban játékos feladatokat, útinaplót, világtérképet, matricákat, képeslapokat és infókártyákat is kapnak a kis “világutazók”. A Paddington kaland havidíja pedig egyszersmind rendszeres adomány is, amelynek összege minden hónapban automatikusan beérkezik az UNICEF-hez. Ezzel a kiszámítható támogatással a feliratkozók lehetővé teszik, hogy a szervezet folyamatos segítséget nyújtson a világ legkiszolgáltatottabb gyermekeinek.

2021-ben a szervezet már elindított egy hasonló jellegű kezdeményezést, amely az első pillanatoktól kezdve óriási érdeklődést váltott ki. Trikó és Nyamm Berg Judit által írt leveleit azóta már több mint 6.000 gyerek kapta meg itthon, de mostantól a hazai kedvencek mellett egy igazi „világsztár” csomagjait is várhatják a kis felfedezők, ráadásul két nyelven.
Forrás: Unicef Magyarország

"Örülünk, hogy az Unicef Magyarország Paddington maci levélcsomagját eredeti angol nyelven is elérhetővé teszi. Reméljük, hogy ez még több magyar gyermeket ösztönöz arra, hogy angolul tanuljon, megismerkedhessen a brit kultúrával, és magáénak valljon olyan értékeket, mint például a tolerancia és a sokszínűség és egyúttal a rászoruló gyerekeken is segítsen" – mondta Szilágyi Georgina, a British Council magyarországi igazgatója.

“Az első felvételek során a mackóval történő vicces baleseteket kellett hanggal aláfestenem, de ahogy egyre jobban megismertem a történetet, megfogott a valódi mélysége. Paddington engem is elfogadásra és empátiára nevelt és arra is ráébresztett, mennyire tökéletes példát mutat mindenkinek azzal, ahogy szembenéz mindennapos kihívásaival és jóindulatát, kedvességét, kitartását még a legnehezebb pillanatokban is megőrzi. Ez teszi őt az UNICEF gyermekekért végzett munkájának tökéletes szimbólumává. Ajánlom mindenkinek, hogy csapjon le erre a remek lehetőségre és iratkozzon fel a kalandra” – tette hozzá saját élményeit Szente Vajk.

A támogatásokból befolyt összeg lehetőséget teremt arra, hogy a nehéz sorsú, akár háborús vagy természeti katasztrófa által sújtott területeken lakó gyerekek túléljenek, valamint játszhassanak és tanulhassanak is - hiszen a gyermekkor egyszeri és megismételhetetlen és mindenkinek joga van hozzá, hogy ez a meghatározó időszak a lehető legboldogabban, egészségben és biztonságban teljen.

“Paddington levélcsomagjai által arra bátorítjuk a magyar családokat, hogy csatlakozzanak hozzánk, adjanak egy értékes élményt a saját gyerekeiknek, miközben rendszeres támogatásukkal segítik az UNICEF gyermekekért végzett munkáját. Hisszük, hogy együtt képesek vagyunk minden gyermeknek lehetőséget adni arra, hogy támogató környezetben növekedjen és fejlődjön” - mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

Ha szeretne Ön is regisztrálni Paddington különleges kalandjaira gyermeke számára, itt megteheti: www.unicef.hu/paddington - ajándék gyermekének, minden gyerekért.