JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

A kiszolgáltatott állatok számítanak a segítségükre.

Borítókép: A kiszolgáltatott állatok számítanak a segítségükre. Forrás: Papp Niki Photography
Nehéz időkben egyre többen szorulnak embertársaik támogatására. A leginkább kiszolgáltatottaknak, a magukról gondoskodni nem képes állatoknak nyújtott segítségünk összetartásunkat, emberségünket jelképezi.

A Vigyél Haza alapítvány már 16 éve dolgozik önkénteseivel az árva sérült és idős kutyák gyógyításáért és örökbeadási esélyeik növeléséért.

Egyik újabb védencük Frida, a csonkolt lábú kiskutya, akit karácsonykor bedobták egy idős házaspár kertjébe. Az akkor pár hónapos csöppség jobb hátsó lába csökevényes volt így nem tudott rendesen járni. Az alapítvány tudta, hogy ha nem kap mielőbb protézist, ez a láb elsorvadhat és a másik hátsó láb funkciói is korlátozottak lesznek. Ezért, az alapos vizsgálatok után megkezdték Frida első protézisének készíttetését. Mivel a kutyus még növésben van, teljes testmérete eléréséig várhatóan még 3 segédeszközre lesz szüksége.

Bár Frida kezelése, egyedi protéziseinek gyártása sok pénzbe kerül, boldogok vagyunk, hogy neki is teljes életet tudunk nyújtani- mondja Óvári Klári, az alapítvány munkatársa.

Persze a fiatal német juhászkutyának végleges örökbefogadót is keresünk: Olyan gazdit, aki elfogadja őt a hiányosságával együtt és arra is elkötelezett, hogy folytassa Frida a hiányzó tappancsának protézissel való további pótlását. Addig ideiglenes befogadónknál várja Frida a boldog jövőt.
Forrás: Papp Niki Photography

Az alapítvány egyik legfontosabb feladata fővárosban, az Illatos úti gyepmesteri telepre kerülő sérült, elgázolt kutyák gyógyíttatása, gondozása, majd örökbe adása. Születés Szabályozási Programjuk révén évek óta valamennyi, az Illatos útról örökbe fogadott kiskutya ingyenes ivartalanítási lehetőséghez jut. Persze nem csupán esélytelen, kidobott kutyákon segítenek, de országos problémákra is megoldásokat nyújtanak: Hazánkban már 280 helyen elérhető – folyamatosan bővülő - ingyenes mikrochip leolvasó hálózatuk révén évente több ezer elkóborolt kutyát juttatnak vissza önkéntes állatorvosaik segítségével gazdáikhoz.

Vigyél Haza! mobil kutyakereső alkalmazásunkkal már 30 állatvédő szervezetnek teszik lehetővé, hogy árva kutyáik mielőbb gazdira találjanak. Fontosnak tartják, hogy munkájuk eredménye átlátható legyen: népszerű Facebook oldalukon, honlapunkon valamennyi megmentett kutya története nyomon követhető. Mindennapi munkájuk mellett felvilágosító kampányainkkal – az örökbe fogadás, a keverék kutyák népszerűsítése, idős kutyák elfogadása stb.- számos hazai és nemzetközi kreatív díjat nyertek el.

Forrás: Papp Niki Photography

A Vigyél Haza Alapítvány küldetése az árva, sérült kutyák gyógyítása és örökbe adása. Ha adód 1%-ával alapítványukat támogatod, árva kutyáknak adsz még egy esélyt az élethez!

Adószámuk: 18196384-1-42