Borítókép: Így randizzatok otthon, COVID idején Forrás: Getty Images

Így randizzatok otthon, COVID idején

Könnyű azt mondani, más bajom nincs is – üthetnéd el a dolgot. Holott fontosabb, mint valaha, hogy a nehezített körülmények dacára is ki tudjatok szakadni a hétköznapokból. Bár a lehetőségek erősen korlátozottak, némi fantáziával a négy fal közt is simán tető alá tudsz hozni egy klassz randit. Megmutatjuk, hogyan.

Húsz perc múlva a nappaliban – pötyögöm a Viberen a férjemnek, miközben arra várok, hogy a kisebbik is elaludjon már végre az ágyában. Közben erősen koncentrálok, nehogy megint úgy járjak, ahogy a múltkor is; amikor ruhástul zuhantam gondolatok nélküli álomba a kislányom mellett. Apa meg csak várt és várt, aztán benyomta egyedül a fél üveg bort a sorozatunk következő epizódja mellé.

A szokásosnál is több nehezítő körülmény ellenére viszont ugyanolyan lényeges, hogy egymásra is legyen minőségi időnk.

A „hogyan” persze már egy sokkal fogósabb kérdés. A gyerekeket nagyszülőkre bízni mostanság több, mint kockázatos. De még ha ez megoldható is lenne, elmenni nem nagyon tudunk hova, hisz a járvány terjedése miatt meghozott korlátozásokkal az éttermek, a mozik, a színházak ismét le kellett húzzák a rolót. Nem kell viszont nagy dolgokra gondolni; kis erőfeszítéssel otthon, a négy fal között is össze lehet hozni egy intimebb együttlétet, ami testileg, lelkileg feltölt mindkettőtöket. Íme néhány tipp, hogyan.

Romantikus vacsi, szigorúan két főre

Főzd meg a párod kedvencét, teríts meg a szokottnál kicsit ünnepélyesebben; lehetőleg ne a gyerek unikornisos tányéralátétjeivel. Amint az aprónép elcsöndesedett, üljetek asztalhoz egy üveg bor mellett.

Összebújós „házimozi”

Válassz ki egy filmet, és kuckózz be a kanapéra, de csakis a párod, egy pihepuha takaró és egy nagy tál popcorn társaságában. Nevessetek együtt a vígjátékon, a közösen átélt érzelmek is közelebb hoznak egymáshoz.

Utazás, jobb híján most csak az időben

Nézegessetek régi albumokat; az esküvői képeiteket, vagy a gyerekek babakori fotóit. A közös emlékek felidézése szintén remek alkalom a nosztalgiára, s hogy (újra) közelebb érezzétek magatokhoz a másikat.

Házi sajt-, vagy borkóstoló

Feldobhatjátok a szürke hétköznapokat egy házilag összehozott kóstolgatással is; nem kell hozzá semmi különös, csak egy kis válogatás a kedvenc sajtjaitokból, vagy borokból. S ha nem is feltétlen lesz egy ötcsillagos gasztro-élmény, arra jó eséllyel alkalmas, hogy megtörje a hétköznapok egyhangúságát.

Ha érdekel, egy grafikus hogyan tölti a karantént a feleségével, kattints a Galériára!