Borítókép: Pilát Gábor: Pórul járt házastársak Forrás: Getty Images

Pilát Gábor: Pórul járt házastársak

Az, hogy a házasság a nemi kielégülés, a gyerekek nemzése vagy a férfi és az asszony közötti értelmes, mitöbb örömet adó társalkodás céljából keletkezett-e, azon sokat lehetne vitatkozni. Ahol az utóbbi hiányzik, ott azonban nem vita tárgya, hogy csupán a házastársi kötelék üres váza marad meg.

Olyankor az ember magányosabb lesz, mint valaha, tanácstalanul mered a semmibe, mint rajta kívül sok millióan, és azt érzi, hogy magányosságát a nem szerető és nem szeretett párja jelenléte csak tovább fokozza.

A szerelem és szeretet nélküli házasságba zárt ember számára ugyanis leszűkülnek a választási lehetőségek: marad a házasságtörés vagy a kétségbeesés. Mindkettő komoly veszélybe sodorja az üdvösségét, és mindkettő ellent mond annak az alapvető hitnek, miszerint a Teremtő szívén viseli minden egyes teremtményének a sorsát.

Tanácsot kérni ilyen esetben szintén veszélyes vállalkozás, ugyanis a tanácsot adó a legnagyobb jóindulat mellett is csak a saját szemszögéből, a saját nézőpontjából és saját tapasztalatai mentén fog ötletekkel szolgálni. Kínában például volt olyan korszak, amikor lehetséges volt több feleséget is tartani, és az asszony összeférhetetlensége elég oknak számított a válásra, feltéve ha családja hajlandó volt visszafogadni. Vagy például el lehetett válni a feleségétől, ha az nagyon fecsegő volt, esetleg ha viselkedése nem tetszett a férje szüleinek. Ha a nő rosszul bánt a férjével, az átadhatta őt a hatóságoknak, sőt el is adhatta az asszonyt.

Így hát, amennyiben férfi kérdezne a párkapcsolata hogyan továbbjáról egy olyan embert, aki ebben élt, az valószínűleg azt javasolná neki, hogy dobja fel az asszonyt akciós áron több internetes kereső oldalra, hogy biztosabb legyen a siker.

Úgyhogy a legjobban akkor jársz, ha tiszta fejjel, kíméletlen őszinteséggel magadnak teszed fel a kérdést, és mások befolyásoltsága nélkül döntesz, mert nappal ugyan mindenkinek hazudhatsz, de éjszaka magadra maradsz a lelkiismereteddel.

A változás fájdalmas lehet, de semmi sem olyan fájdalmas, mint megrekedni valahol, ahová nem tartozol. Készítettem neked egy ingyenes videó sorozatot ami segít elindulni egy boldogabb jövő felé. ITT találod!

Pilát Gábor írásait, gondolatait minden csütörtökön olvashatod
itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezenkívül itt találkozhatsz még vele:

www.pilatgabor.hu

www.facebook.com/tabuk.nelkul.a.parkapcsolatrol

www.instagram.com/pilatgabor