Borítókép: Mi történik veled, ha nem szexelsz? Forrás: Unsplash.com/Becca Tapert

Mi történik veled, ha nem szexelsz?

Pilát Gábor szerzőnk szedte pontokba a válaszait a kérdésre.

1. Nő a stressz faktor

Egy skót felmérés szerint, akik ritkán vagy rendszertelenül élnek nemi életet, nehezebben birkóznak meg mindennapok akadályaival. Együttlét közben ugyanis az agy endorfint és oxitocint termel, ami segít megszabadulni a felgyülemlett feszültségtől.

Lehet, hogy ezek a skót tudósok nem jobbak a brit kollégáiknál, és a következtetésük fabatkát se ér, de

inkább a konyhában kísérletezz egy új étellel, és ne a nemi életedet tedd kockára.

2. Testi tünetek

Egy 2008-as amerikai kutatás megállapította, hogy azok a férfiak, akik heti egynél ritkábban csinálják, gyakrabban tapasztalhatnak merevedési zavarokat. Ez természetes, hiszen mitől működne másként az altest, mint az izomzat. Ha edzel, edzett leszel. A férfiaknál azonban komoly egészségügyi kockázata is van a nélkülözésnek. Az ejakuláció hiánya hatványozottan megnöveli a prosztatarák kialakulásának esélyét.

A nők esetében az ínséges idők hosszútávon a libidó csökkenését jelentheti, és egy idő után eltűnhet a nemi vágy. Olyan még nem volt, hogy valakinek visszanőtt volna a szűzhártyája, vagy összeszűkült volna a hüvelye, viszont azzal lehet számolni, hogy gyengül a hüvely izomzata. A férfiakra vonatkozó állítás itt is igaz: ha edzel, edzett leszel.

3. Gyengül az immunrendszered

Egy felmérés szerint, ha heti rendszerességgel összeédesedsz (jó esetben a pároddal), akkor akár 30 százalékkal növelheted az immunoglobulin termelést (akármit is jelentsen ez), így a test sokkal jobban tud védekezni a vírusok ellen.

4. Ráhúzódik a szívedre

Képletesen és bizony szó szerint is. Állítólag (már nem merek felmérést, vizsgálatot, vagy kutatást írni:)) a heti kétszer, illetve annál sűrűbben szexelő férfiak sokkal ritkábban lesznek szívbetegek, mint azok, akik csak havi egyszer, vagy még ritkábban indítják csatába a vitézt.

Nők esetében az alacsony érzelmi szintek, úgy mint csüggedtség, depresszió, dührohamok, rosszkedv, búskomorság, kibékíthetetlenség, apátia léphet fel. Na jó, ennyi talán nem, de egy ilyen tünet is kellemetlen.

Persze ha nem élsz sz-e-x-uális életet, sokkal kisebb az esélyed az olyan jellegű csalódásokra, mint túl kicsi, túl nagy, túl szűk, túl tág, túl erőtlen, túl durva. Nincs nemi betegség sem, sőt, egy csomó időd is felszabadul, illetve nincs lekötve, de mindent egybevetve,

ha sokáig nem takarítasz, pókhálós lesz az ablak, a használaton kívüli ütvefúró pedig akkor is berozsdásodik, ha márkaboltban vetted és nem a teleshopban rendelted. Úgyhogy mérlegelj!

"A változás fájdalmas lehet, de semmi sem olyan fájdalmas, mint megrekedni valahol, ahová nem tartozol. Készítettem neked egy ingyenes videó sorozatot ami segít elindulni egy boldogabb jövő felé. ITT találod!

Pilát Gábor írásait, gondolatait minden csütörtökön olvashatod
itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezenkívül itt találkozhatsz még vele:

www.pilatgabor.hu

www.facebook.com/tabuk.nelkul.a.parkapcsolatrol

www.instagram.com/pilatgabor