9 dolog, amit tudnod kell, ha nem bírod eldönteni szakíts-e karácsonykor

Borítókép: 9 dolog, amit tudnod kell, ha nem bírod eldönteni szakíts-e karácsonykor Forrás: youtube.com
A következő gondolatok nem az előnyökről, vagy a hátrányokról szólnak, hanem tök őszintén belevágják a képünkbe az igazságot magunkról és a lehetséges kimenetelekről.

Vagy közvetlenül karácsony előtt. Talán kicsit kegyetlennek hathat sokak számára épp az ünnepek alatt „kimenekülni” egy kapcsolatból, de szinte egészen biztos, hogyha valaki megteszi ezt a lépést, akkor jó oka van rá. Külső szemlélőként lehet ezen elmélkedni, csodálkozni, vagy akár ítélkezni is, mégsem fogjuk tudni soha átélni, hogy min megy keresztül az, aki a szakításon hezitál és épp ekkorra időzíti, ugyanúgy, ahogyan azt sem érezhetjük át, hogy milyen az otthagyott fél szerepében tetszelegni, hacsak nem voltunk már korábban ehhez hasonló helyzetben. Ha valakiben többszörösen felmerül a gondolat, hogy véget vetne egy kapcsolatnak, az már viszonylag elég erős jelzés kell legyen arra, hogy ott valami nincs rendjén, még ha ez szerencsétlen módon épp az év ezen időszakára esik is.

De mit tehet ilyenkor az ember, hogy ne kergessék őrületbe a saját gondolatai, a pro és kontrák, és hogy ne üsse fel a fejét az életében hirtelen a sajnálat démona, ami jócskán megnehezíti számára a döntés meghozatalát? A következő gondolatok nem az előnyökről, vagy a hátrányokról szólnak, hanem tök őszintén belevágják a képünkbe az igazságot magunkról és a lehetséges kimenetelekről. Mert hát lássuk be, a szétválás, az elmúlás, és a változás mindig is az életünk része volt, és míg földi halandók vagyunk, az is kell legyen!

Forrás: youtube.com
Valószínűleg lesz egy szar karácsonyod. Na jó, attól függ, hogy hogyan éled meg a kapcsolat végét, de azt biztosan lehet tudni, hogy lesz egy kis szívfájdalom a karácsonyfa alatt.

1# Ne az előnyöket és hátrányokat sorold magadban, hanem tedd a szívedre a kezedet: tényleg úgy érzed, hogy vége van, nincs több benne? Ha igen a válasz a kérdésre, nincs min tovább hezitálni!

2# Nem szabad hagynod, hogy a sajnálat, vagy az előrevetített kellemetlen szituáció akár még csak ideiglenesen is húzza az idődet! Hogy miért? Mert a te időd a te időd, és épp ezért igen értékes, így nem szabadna olyan emberekre pazarolnod, akivel nem mutat előrébbjutást a kapcsolatotok!

3# Érdekel, hogy mit gondolnak mások? Óriási hiba! A saját életedet neked kell élned, a saját döntéseidet neked kell meghoznod, nem pedig azoknak, akik kérve vagy kéretlenül is véleményezik minden lépésedet!

Forrás: youtube.com

4# Egyértelmű számodra, hogy több a nézeteltérés, az egyet nem értés, és a veszekedés, mint a jó pillanat? Lehet a másik embert csomó jó tulajdonságáért szeretni, kedvelni, de ha ezek eltörpülnek a rosszak, kellemetlenek, össze nem egyeztethetők mellett, akkor mégis mire vártok még? Mi tart vissza?

5# Tisztában vagy vele, hogy már csak a megszokás tart össze benneteket? Esetleg nem mered kimondani? Pedig jó lenne, mert lehet, hogy a másik is épp így érez, vagy nem, de azt érzi, hogy valami nem működik jól. Tiszta vizet a pohárba! Amíg nincs őszinteség, kommunikáció, nincs megoldás sem!

6# Félsz a biztosat a bizonytalanra cserélni? Ez már nem a kapcsolatotokról szól, hanem kizárólag rólad. Az van, hogy önző vagy. Mert félsz, hogy mi lesz veled ezután: hogyan lesz új partnered, mit kezdesz magaddal, mivel töltöd ki az űrt, merre visz az élet. Rossz hír: ha nem léped meg, ezekről továbbra is csak álmodozhatsz, elmélkedhetsz. Ne rettegj tovább a következményektől: terítsd ki a lapjaidat, szívd fel magad és lépj tovább!

Forrás: youtube.com

7# Nem érdemes kerülgetni a forró kását, nyíltan, őszintén kell kommunikálni! Így nem lesznek félreértések, fölösleges körök, és csak annyi fájdalom jut, ami amúgy is mindig benne van a pakliban mindkét fél számára. Nincs olyan, hogy a „jó alkalom”, erre nem lehet felkészülni, ezt most kell csinálni!

8# Érdemes a békére törekedned! Ha már megtetted a lépést, tartanod kell minden közösen hozott megállapodást. Ne kergess hiú ábrándokat: azzal, hogy kimondtad a végét, még kell idő a lecsengéshez! Költözés, elszakadás (telefonálások, találkozások berekesztése), utórengésként érkező viták (esetleg felhánytorgatások – ez utóbbit végképp próbáld meg elkerülni) még hónapokkal később is jöhetnek. Azonban egy jó hír: minél előbb utat tör magának a szakítás hullám, annál hamarabb fognak körülötted elcsendesülni a dolgok.

9# Valószínűleg lesz egy szar karácsonyod. Na jó, attól függ, hogy hogyan éled meg a kapcsolat végét, de azt biztosan lehet tudni, hogy lesz egy kis szívfájdalom a karácsonyfa alatt. Az igazság az, hogy mindig nehéz lenne kimondani, hogy vége, ezért nem lehet különféle alkalmakra hivatkozva halogatunk minden fontos döntés meghozatalát. A jó hír: minden bizonnyal még baromi sok csodás karácsonyod lesz az életben, ami seperc alatt kitörli majd ennek az egy keserédes ünnepnek az emlékét!