Itt ölelkeznek és csókolóznak legtöbbet a világon

Borítókép: Itt ölelkeznek és csókolóznak legtöbbet a világon Forrás: Getty Images (Strelciuc Dumitru)
A tudósok arra voltak kíváncsiak, hogy 37 ország lakói közül hol ölelkeznek és csókolóznak a legtöbbet az emberek – és persze, hogy hol a legkevesebbet.

Ha meg kellene tippelned, hol ölelkeznek és csókolóznak a legtöbbet a világon, te mit mondanál? Az érzelemkimutatás bajnokaiként elhíresült olaszokat, spanyolokat emelnéd ki, vagy inkább a filmekben, sorozatokban, tévéműsorokban sokat ölelkező amerikaiak jutnak először eszedbe?

Akkor a válasz meg fog lepni: 37 ország 7681 önkéntesének adatait elemezve a kutatók végül arra jutottak, Ausztria az első, mögötte Németország és Kuba végzett. A lista végén pedig az ukránok és a hollandok állnak, a sort pedig a kínaiak zárják.

És bár a tanulmány nagy különbségeket talált az ölelés és a csókolózás gyakoriságában az egyes országok között, a tudósok szerint a szerelem és az érintés közötti összefüggés általános volt. Vagy is azok az alanyok, akik szeretik a partnerüket, nagyobb arányban ölelkeznek, csókolóznak vagy mutatják ki egy-egy érintés segítségével is az érzéseiket.

Forrás

A lenti galériánkban 7 indokot mutatunk, amiért érdemes többet csókolózni.