A boldogtalan házasság egyértelmű jelei, amik felett sokan szemet hunynak

boldogtalan párkapcsolat Forrás: Getty Images
Van, amikor minden próbálkozás ellenére nem találjuk a közös nevezőt, de ha még időben felismerjük a jeleket, megmenthetjük a kapcsolatunkat – ha pedig már nem lehet, akkor magunkat.

Egy házasság sikere sok mindenen múlik. Az idő múlásával sokan nehézségekbe ütközünk, és hajlamosak lehetünk homokba dugni a fejünket. Mi azt mondjuk, jobb, ha hajlandóak vagyunk torzítások nélkül ránézni az életünkre, mert csak így lehet helyrehozni azt, ami elromlott, vagy éppen tovább lépni.

Érzelmi távolság

A boldog házasságokban a felek érzelmileg közel érzik magukat egymáshoz. De ha már egy intim pillanatot sem tudtok megélni, és nincs is rá igényetek, azt már komolyan kell venni. A mély érzelmek és az empátia hiánya, valamint a szeretet elhalványulása a kapcsolat mélyebb problémáira utalhat.

Folyamatos konfliktusok és harcok

Minden kapcsolatban előfordulnak időnként konfliktusok, de ha ezek folyamatosan jelen vannak az életetekben, és a megoldást sem keresitek, az azt jelzi, hogy a házasságban mélyebben gyökerező problémák vannak. A folyamatos veszekedés és az egyre gyakoribbá váló harcok negatív hatással vannak a párkapcsolatra és a te, ti jóllétetekre is.

boldogtalan házasság
Forrás: Getty Images

Elégedetlenség és hiányérzet

Ha nem vagytok elégedettek az életetekkel, ha állandóan hiányérzetetek van, akkor az biztosan nem a boldogság felé vezető út. Az elégedetlenség frusztrálttá és feszültté tesz, és a kommunikációt is megnehezíti. Az érzés, hogy valami hiányzik, vagy nem működik megfelelően, komoly figyelmeztetés lehet.

Kommunikációs hiányosságok

A jól működő és egészséges házasságok alapja a hatékony kommunikáció. Ha hiányzik az őszinte, nyílt kommunikáció, és helyette folyamatosak a játszmák és a félreértések, akkor nem kell különösebb szakértelem ahhoz, hogy megállapítsuk: valami nincs rendben. A hallgatás, a torzítás és a közöny megjelenése egyenes út az elhidegüléséhez és a boldogtalansághoz.

Kevés az együtt töltött idő

Egy boldog párkapcsolatban teljesen normális az, hogy a szabadidőtöket szeretitek együtt tölteni. Ha azonban azon kapod magadat, hogy inkább annak örülsz, ha egyedül vagy, vagy a párodon veszed ezt észre, akkor itt az ideje elbeszélgetnetek. Mindenkinek szüksége van énidőre, de ha nem érdekel, hogy a párod mivel tölti a szabadidejét, az nem vezet jóra.

Fontos, hogy ezek a jelek nem jelentik egyértelműen azt, hogy a házasságodnak vége. „Csak” arra utalnak, hogy változtatásra van szükség, máshogy kell egymáshoz állnotok a pároddal. A kommunikáció javítása, a konfliktuskezelési módszerek megválogatása és akár egy szakember is segíthet megjavítani azt, ami elromlott – ha mindketten szeretnétek.

Galériánkban mutatunk 5 figyelmeztető jelet, hogy vége a kapcsolatotoknak: