Barátság extrákkal - de mi jön utána?

Borítókép: Barátság extrákkal - de mi jön utána? Forrás: Getty Images
Egy jó barátunk, akivel alkalmanként szexelhetünk is... Ugye, milyen jó: nincs torokban dobogó szív, de nincs pofára esés, felelősség sem. Csakhogy hiába komfortos érzelmi igények nélkül szexelni, előfordulhat, hogy valamelyik fél romantikus érzéseket kezd táplálni a másik irányában.

Ez a cikk először az Éva magazin 2021-es téli számában jelent meg.

Bisson és Levine 2009-ben 75 egyetemistát vizsgált meg, akinek már volt, vagy épp zajlott FWB- (Friends with Benefits) kapcsolata. A tudósok arra jutottak, hogy a párok többsége nem beszél meg előre semmilyen alapszabályt (hűség kérdése, kötöttségek, találkozás gyakorisága), pedig egy ilyen kapcsolatot csak közös megegyezés alapján lehet fenntartani.

A kutatás azt is megmutatta, hogy ilyenkor kevesebb az intimitás, a szenvedély, és jóval alacsonyabb az elköteleződés, mint szerelemre épülő viszonyok esetén. Ami az FWB jövőjét illeti: a kísérletben részt vevők 36 százaléka sima barátságként folytatta a kapcsolatot, 26 százalékuk teljesen véget vetett neki, és csak 10 százalékuk vált „legális” szerelmi partnerré.

Kíváncsi vagy, hogy a horoszkópod szerint mely csillagjegyekkel tudsz a legjobban barátkozni? Galériánkból megtudhatod!