JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

A jó öreg misszionárius póz, és a lehetőségek, amik még benne rejlenek!

Borítókép: A jó öreg misszionárius póz, és a lehetőségek, amik még benne rejlenek! Forrás: Getty Images
Talán már te is végiglapozgattad a Káma-Szutrát, és megtekintetted - esetleg ki is próbáltad - a nyakatekert pozíciókat is, hiszen már elég volt a jó öreg misszionárius pózból. De hidd el, nem érdemes leírni ezt a jól bevált pozitúrát, mert rengeteg lehetőség rejtőzködik még benne. Nem hiszed? Mutatjuk!

Mi az a misszionárius póz?

Tradicionálisan ez egy heteroszexuális szexpozíció, amelyben a férfi szemben fekszik a nőn, és hüvelyi úton belé hatol. Aliyah Moore, PhD szexuálterapeuta szerint a misszionárius pozíciót azért nevezték el így, mert egykor a keresztény misszionáriusok a legistenfélőbb dologként hirdették a szexet. Ezért prűd, vagy ötlettelen hírnevet szerezett magának, annak ellenére, hogy intim és szenvedélyes előnyei is vannak.

A misszionárius pozíció előnyei

Fokozza az intimitás lehetőségét

Olyan pozíciókkal ellentétben, mint a 69, vagy a kutya póz, a misszionárius pozitúra teret enged az intimitásnak. Amikor ebben vagyunk, akkor tökéletes a helyzetünk ahhoz, hogy megérintsük egymás arcát, gyengédek legyünk közösülés közben, vagy csak hogy gyönyörködjünk a másikban. Ebben a pózban jelen vagyunk, és “látjuk” egymást!

Kényelmes és kevés energiát igényel

Amikor egy hosszú, és fárasztó napon vagyunk túl, de szeretnénk kapcsolatba lépni a partnerünkkel, akkor ez a póz lehetőséget nyújt, hogy erőfeszítés nélkül élvezhessük egymást. Nem minden nap van erőnk kísérletezni, hiszen néha tényleg csak arra vágyunk, hogy közelebb kerüljünk a partnerünkhöz. A misszionárius póz pedig tökéletes ezekre a napokra!

Lehetővé teszi az örömre összpontosítást

A behatolásért nem kell sokat tenni, ezért ez a pozíció igazán felszabadító lehet azok számára, akik tudatosak szex közben és nem a teljesítményre fókuszálnak. Hanyatt fekve lehet arra koncentrálni, hogy milyen jó közel lenni a partnerünkhöz.

Kitűnő tantra eszköz

A misszionárius póz kiválóan alkalmas azok számára, akik szeretnék felfedezni a szexualitás és a spiritualitás házasságát. Ebben a pózban a szeretkezés közben lehet meditálni, és légzőgyakorlatokat is végezni.

Tippek és technikák a misszionárius élvezet optimalizálásához

Coitál igazítási technika

Ha a misszionárius pózon igazítunk egy kicsit, akkor nőként is könnyebben megélhetjük az orgazmust. Fontos, hogy ehhez mindenképp legyünk lazák, és az érzéseinkre fókuszáljunk. Miközben az alsó partner hason fekszik, addig a felül lévő partner az alul fekvő lába között elkezd feljebb csúszni. Egészen addig, amíg a felső partner mellkasa az alsó partner vállához ér. Ez csökkenti a nemi szervek közötti helyet, nagyobb súrlódást eredményez, így jobban stimulálja az alul fekvő nő csiklóját is. Ebben az esetben a hangsúly nem a behatoláson, hanem a csikló izgatásán van. Mindeközben a szexnek lassúnak és állandónak kell lennie, hiszen a nőnek éppen erre van szüksége.

Fókuszban az erogén zónák

A misszionárius póz lehetővé teszi, hogy megérintsük az erogén zónákat is. Csúsztassuk végig a kezünk a partnerünk karjának belső részén, csókolgassuk a nyakát, vagy akár a hajával is játszhatunk.

Csípőemelés

Ha ebben a pózban alul vagy, és megemeled a csípőd, akkor valódi változatosságot élhetsz meg a behatolás közben. Mélyebben fogod érezni a partnered, és a csípő megemelésével könnyebben stimulálható a G-pont is. Tapasztald meg, hogy számodra melyik a tökéletes pozíció!

A hálószoba titkai egyéniek és eltérőek, azonban soha nem árt, ha néha kicsit megszínesítjük a repertoárunkat. Nem csak a pozíciók változatosságára érdemes azonban figyelni, hanem arra is, hogyan csábítjuk és kényeztetjük a partnerünket. Néha jó, ha elvárások és viszonzás nélkül csak adni akarunk, és a minőségi együtt töltött időt különleges módon éljük meg. Vegyük elő nőiességünket, és lepjük meg a párunkat akár egy tantrikus masszázzsal!

4 szexpóz, amivel legjobban elérhető a G-pont!