12 jel, hogy pároddal érzelmileg is kapcsolódtok egymáshoz

párkapcsolat Forrás: unsplash
Általánosságban elmondható, hogy egy jól működő párkapcsolatnak három fontos alappillére van: kell, hogy legyen fizikai vonzalom a két fél között, tehát működnie kell az úgynevezett kémiának; nem árt, ha intellektuálisan is kapcsolódni tudnak, magyarán jó, ha azonos az érdeklődési körül; a harmadik és egyben talán legfontosabb pillér pedig az érzelmi kapcsolódás. Az első kettővel nagyjából mindenki képben van, de mi is ez a harmadik pillér? Mi pontosan az érzelmi kapcsolat?

Nehéz megfogalmazni, de ez a bizonyos érzelmi kapcsolat akkor jön létre, ha a két fél között kialakul egy magasabb szintű együttműködés, a szinergia. Amikor a párok elkezdik egymás érdekeit is figyelembe venni, amikor ahelyett, hogy egyedi megoldásokra törekednének közösen kezdenek el dolgozni a problémákon, amikor mindketten fejlődésre sarkallják a másikat és amikor biztosak lehetnek benne, hogy egymás mellett mindig biztonságra találnak.

Ez a fajta érzelmi kapcsolat egy olyan erős ragasztó, olyan szintű bizalmat és megértést alakít ki, ami jóban-rosszban együtt tudja tartani a párokat. Ennek a kapocsnak tehát valóban nagy jelentősége van - ez azonban nem jelenti azt, hogy minden párban meg is van ez a bizonyos „x-faktor”. Honnan tudhatod, hogy vajon a ti párkapcsolatotokban megvan-e? Figyeld a jeleket!

Kattints a galériára!