Újévi fogadalmak helyett #2 – 7 dolog, amivel érdemes elkezdeni az évet

Borítókép: Újévi fogadalmak helyett #2 – 7 dolog, amivel érdemes elkezdeni az évet
Apróságok, amelyekkel meglepően könnyen elindul az év.

1. Készíts másolatot minden fájlról, ami fontos

Akár a laptopodban van, akár a telefonodon, akár a fényképezőgépeden, akár az online drive-odon. Akármilyen nehéz az account-jaidat feltörni, azért nem lehetetlen. Évente egyszer vagy kétszer nem árt bebiztosítani magunkat ilyen módon.

2. Vizsgáltasd meg magad

...ha egy éve vagy hosszabb ideje nem voltál orvosnál. Menj el a háziorvosodhoz, győződj meg róla, minden rendben van-e.

3. Túrj bele a folyószámládba

Ez az egyik legnehezebb feladat, mert sokunknak van le nem járt hitelünk vagy más pénzügyi problémánk. Mégis: tudnunk kell, hogy állunk. Az újév remek alkalom, hogy szembenézzünk az anyagi helyzetünkkel.

4. Rakj rendet az íróasztalodon

Egész más tiszta felületen dolgozni, amelyen tényleg csak a legszükségesebb tárgyak maradhatnak. Amire nincs szükséged, attól szabadulj meg!

30 tipp az egészséges életmód felé 30 fölötti nőknek – kattints!

5. Nézd át a hosszú távú to do listedet

Ha nincs ilyened, akkor gondold végig, hogy az életed melyik területén hol tartasz, a munkádtól a szerelmi életedig. Tűzz ki célokat, de úgy ütemezd őket, hogy egyszerre csak egyre kelljen koncentrálnod.

6. Tervezd be a szabadságodat

Persze ez nem olyan könnyű, hiszen azokon is múlik, akikkel együtt töltöd el. Mégsem haszontalan már most köremailben elkezdeni szervezni a nyaralást. Minél előbb derül ki az időpont, annál gyorsabban tudod előre kivenni a szabadságodat, és annál gördülékenyebben megy majd a munkád beosztása is.

7. Tervezz be egy csomó élvezetes programot

Tavaly alig jutottál el színházba vagy kirándulni vagy a manikűröshöz? Miért ne terveznéd be ezeket is? Igazán nem fair, ha mindig csak a kötelességeket kell számon tartanod. Tartsd számon a szórakozást is: írd be a naptárba az időpontokat, állíts be a telefonodban emlékeztetőket és amikor eljön az idő, ugorj bele fejest!

fotók: Europress