Hogyan rendezheted át úgy a könyvespolcod, mint egy profi

könyvespolc,lakberendező,lakberendezés,dekoráció,styling,tippek,tanácsok Forrás: Getty Images
Szeretnéd kicsinosítani a lakásod anélkül, hogy pénzt költenél rá? Egy kis átrendezéssel, rendszerezéssel és néhány enteriőr styling tippel simán megugorhatod a feladatot.

Lakberendezőként gyakran szembesülök azzal, hogy egy-egy lakás jó alapja lehetne egy izgalmas és dekoratív otthonnak, csak a benne lévő tárgyak és bútorok elhelyezése, illetve azok kombinációja az, ami miatt sokszor mégsem működik.

Ennek az egyik legfontosabb állomása pedig a könyvespolc, ami elég nagy felületet foglal el a lakásokból ahhoz, hogy fókuszponttá váljon, és ha rumli van rajta, vagy oda nem illő tárgyak kapnak rajta helyet, illetve nem töri meg a könyvek sokaságát semmi, akkor bizony próbálkozhatnál akármilyen dizájnos új bútordarabbal vagy kiegészítővel, akkor sem tudnád elérni a hőn áhított hatást.

Sorozatunk első részében tehát a könyvespolcot vesszük górcső alá, ahol érdemes különböző hangulatokat létrehozni, mi több, a személyiségedből, illetve az ott lakók személyiségéből is megmutatni valamit. Gondolj erre úgy, mint az öltözködésre: kiválasztasz egy ruhát, de az önmagában még nem biztos, hogy megállja a helyét, csak egy ruha lesz, amit magadra kaptál. De ha kiválasztasz hozzá egy táskát, cipőt, ékszert, máris izgalmassá tetted, és máris a magad képére formáltad a szettedet.

Így rendezd be a könyvespolcod, mint egy profi