JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Intézd úgy a bevásárlást, hogy a Föld is jól járjon

Borítókép: Intézd úgy a bevásárlást, hogy a Föld is jól járjon Forrás: Getty Images
A pandémia időszaka azonban egy teljesen új és fenntartható megoldást hozott el az otthonainkba! Ennek köszönhetően a tudatos bevásárlás alacsonyhatásfokú is lehet a 21.században!

A bevásárlás egy olyan szükséges dolog, amit egyik háztartás se kerülhet ki – hacsak nem lakik valaki egy farmon, ahol minden elérhető számára, hiszen maga termeszti, termeli meg minazt, amit elfogyaszt.

Az esetek többségében nem ez a jellemző, és a mai modern társadalmunk nem is teszi lehetővé, hogy mindenki így éljen. Ezért maradnak a szupermarketek és a boltok. Ahogy változik a város mérete, úgy egyre bővül a bevásárlás lehetőségeinek a kínálata.

A piac is egy szuper megoldás – már ha van a közeledben és nem kell átszelni a fél várost érte.

Egy korábbi cikkünkben írtunk már arról, hogy ha valaki tudatosan akar bevásárolni mennyi féle digitális lehetőség létezik. Az appokba meg lehet szerkeszteni a menüt, a listát elkészíteni és csak el kell menni, meg hazahozni.

A pandémia időszaka azonban egy teljesen új és fenntartható megoldást hozott el az otthonainkba! Az online, netes bevásárlás először mindenkinek furcsa volt - de ma már a mindennapjaink részét képezi. Hihetetlen nagy terhet vett le a szülők válláról – hiszen akár már munkából hazafele menet is be tudunk vásárolni így valóban minőségi időt tud a család együtt tölteni.

Ne feledd, 2023. május 18-21. között ismét itt a JOY-Napok!

Spórolj velünk, válogass a több száz kupon között, és vásárolj akár 60%-os kedvezménnyel! Szerezd be a kiszemelt kuponokat mielőbb a már kapható JOY Magazinban, vagy töltsd le a JOY Hungary App-ot, aminek köszönhetően az ország összes EcoFamily üzletében és a webshopban is 20 db kupont tudsz felhasználni a megjelölt termékekre, így akár 15-20-25 százalékot is spórolhatsz.

A részletekért KATTINTS IDE!

Mit jelent az, hogy a bevásárlás alacsonyhatásfokú?

Az online bevásárláskor, ha csak azt vesszük meg ami valóban kell. Tudunk keresni, szűrni arra a termékre, ami épp kell vagy épp végig tudjuk böngészni azt ami akciós. Nagyon sok olyan termék bekerült a kínálatba, ami hazai kisvállalkozók termékeit árulja, ezzel csökkentve a termékekre rakodó ökológiai lábnyomot. A hagyományos termékek mellett megjelentek a BIO minősítésű termékek is illetve nagyon sok vegan terméket is meg lehet már vásárolni, ezzel is csökkentve a húsfogyasztásunkat.

Amennyire idegenkedett mindenki az elején az online vásárlástól, annyira sok pozitív hatását élvezzük napjainkban és egyre könnyebbé, gyorsabbá és zöldebbé is tud válni a bevásárlás.

A lenti galériánkban 5+1 tippet mutatunk a biztonságos online vásárláshoz.