JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Ezért veszélyes, ha ilyen WC-d van: sokan nem is tudják, milyen veszélyeket rejt

Borítókép: Ezért veszélyes, ha ilyen WC-d van: sokan nem is tudják, milyen veszélyeket rejt Forrás: Calvin Chan Wai Meng/Getty Images
Gondolkoztál már azon, hogy vajon megfelelő WC-t használsz-e? Nos, elárulok egy titkot, bizony WC és WC között is óriási különbség van higiéniai szempontból. De, hogy melyik a legideálisabb verzió? Az alábbiakban utánajárunk.

Nos, aki csak kicsit is jártas a WC-k világában, az tisztában van azzal, hogy alapvetően két jelentősen más „élményt nyújtó” WC-fajta létezik, méghozzá a mélyöblítésű – vagy, ha úgy tetszik, csobbanós WC – és a lapos öblítésű fajtája.

A mélyöblítéses WC-k árnyoldala

Alapvetően a mélyöblítéses WC-k arra lettek kitalálva, hogy a kisebb területű panelházakba, társasházakba a lehető leghatékonyabb módon nyeljék el a kellemetlen szagokat. Hiszen sok esetben olyan kicsi volt a lakás alapterülete, hogy nem lehetett megoldani az ablakok kialakítását. Éppen ezért jó megoldás a mélyöblítésű WC, mikor is a végtermék azonnal a vízbe kerül, ahonnan öblítés után rögtön a csatornába távozik tovább, ezentúl a vízkövesedésre is kevesebb esély van.

Forrás: Peter Dazeley/Getty Images

Azonban ennek hátránya, hogy az ember nem látja azt, hogy milyen végterméke van, ami pedig bizony azért is problémás, mert rengeteg egészségügyi kockázatról árulkodik a széklet. Ennek a rendszeres szemügyre vétele pedig rendkívül fontos, ugyanis akár nagyon komoly betegségre is rámutathat. Mutatjuk, mely fajta miről árulkodik.

Széklettípusok, amelyek komoly problémákra utalnak!