Húsvét esőben is! 6 tipp

Borítókép: Húsvét esőben is! 6 tipp
Mert tudjátok mit? Mi élvezzük a borús tavaszt.

Az időjárás-előrejelzők borús időt mondanak húsvétra és az utána következő napokra, sokfelé eshet az eső. Ezért mi itt a szerkesztőségben úgy döntöttünk, hogy nem siránkozunk a napsütésért, hanem elkezdjük élvezni az esőt. Elkezdtük tervezgetni, hogy mit fogunk csinálni az esős húsvéti napokon. Ilyeneket például:


fotók: Pinterest

Nincs jobb esőprogram húsvétra, mint a kalácssütés! Kattints az Éva Konyha receptvideójáért...

1. Elárasztjuk a lakást vágott és cserepes virágokkal


fotó: Éva magazin, Reichel Tamás

Irány a virágpiac, és ami csak kapható – ami nem fagyott el –, azt leszüreteljük! Nagy ültetőpartit rendezünk – vázában, cserépben virítanak a virágok a nappaliban, a konyhában és mindenhol.

2. Színesbe öltözünk


fotó: Pinterest

A szürke égbolt is szép, de akkor érvényesül igazán, ha feldobjuk mindenféle színekkel. Le a fekete gumicsizmákkal, sötétkék pufikabátokkal és szürke pulcsikkal! Színeket, mintákat ide!

Szerkesztőtársunk, Majsa Krisztina kisfiával hónyulat épített 2013 húsvétján! Itt leírja, miért és mit alkottak még:

3. Apropó, gumicsizma: menő beltéri tojáskeresés


fotó: Pinterest

Igeeen? Kint zuhog az eső? Lefolyik a festék a tojásokról, szétáznak a csokinyuszik, ha a nedves fűbe dugod őket? Akkor rejtsd el őket otthon: kabátzsebekbe, gumicsizmákba, műanyag dömperbe... csak a kutya ki ne szagolja őket előbb, mint a gyerek! :)

4. Menő beltéri tojáskeresés #2: húzd elő a cilinderből!


fotó: Éva magazin, Lars Banek

Ha már nem tudtok a kertben hideg-meleget játszani (a szó összes értelmében), akkor teremthettek akár új hagyományokat is. Mi lenne, ha a húsvéti édességek és ajándékok bűvésztrükkök formájában kerülnének elő a semmiből? No és persze még rengeteg bevált esőprogram-ötletünk van, húsvét ide vagy oda – kattints ide!

5. Locsolás letudva


fotó: Pinterest

Plusz 7 fokban és esőben kertészkedni kockázatos, meg hát a havas eső is benne van a pakliban..., de azt mondják a kertészek, hogy ha már elültetted a tulipánt, de a fagyok alatt még nem nyílt ki, akkor nem biztos, hogy reménytelen a helyzet. A következő napok esőzései pedig csak jót tesznek neki – és nekünk is! Még akkor is, ha elmaradnak a locsolók.

6. Mi nem vagyunk cukorból! És ti?


fotó: Pinterest

Muszáj kimenni a szabadba! Legalább sétáljatok egyet. Vagy menjetek ki az állatkertbe megnézni a kisoroszlánokat! Kapjátok magatokra a már említett színes vízálló cuccaitokat és irány a friss levegő! (Akár a szentendrei skanzenbe is kimehettek húsvétolni – és még több más program közül is választhattok itt.)