Hiánycikk a kézfertőtlenítő, mutatjuk, hogy készítsd házilag

kézfertőtlenítő,koronavírus,baktériumok,diy Forrás: Mojzes Nóra
Most, hogy nyakunkon a koronavírus, úgy tűnik annyi kézfertőtlenítőt vásárolunk, mint soha korábban. Vagyis vásárolnánk, ha találnánk a drogéiákban.

Update: Ez a cikk korábban tévesen jelent meg. Újra utánajártunk a receptnek és a szakértők szerint nem érdemes a 70 százalékos alkoholt hígítani, ugyanis úgy már nem fog fertőtleníteni!

Olvasnivalók járvány idejére

A koronavírus-járvány miatt a magyar kormány veszélyhelyzetet rendelt el, ami alapvetően megváltoztatja a mindennapi életünket. Mi az evamagazin.hu részéről változatos témába vágó olvasmányokkal próbálunk segíteni olvasóinknak.

Az egészségügyi szakértők ugyan váltig állítják, hogy egy alapos, szappanos, melegvizes kézmosás elegendő fertőtlenítésre (még koronavírus idején is), ha te mégis bizonytalan lennél, vagy épp olyan helyen tartózkodnál, ahol nincs lehetőséged a kézmosásra, bizony érdemes kézfertőtlenítőt tartanod magadnál. Azért, ha tanácsolhatjuk (és van hol kezet mosnod), ne vidd túlzásba ezek használatát, hiszen nagyon szárítják a bőrt, így, ha teheted minden használat után hidratáld is a kezeidet!

Mutatjuk, hogyan, és miből készítheted el a kézfertőtlenítőt házilag!

kézfertőtlenítő,koronavírus,baktériumok,diy,alkohol,illóolaj
Forrás: Mojzes Nóra
Házi kézfertőtlenítő

Amire szükséged lesz

  • 1 dl 70%-os gyógyszertári alkohol
  • 8-10 csepp teafa-, vagy citrus illóolaj

Elkészítése

Öntsd egy szórófejes palackba az alkohol, majd cseppents bele 10 csepp illóolajat, és rázd össze.

Nézd meg ezt a galériát is: