Öt dolog, amit megcsinálhatsz a ház körül, míg tart a karantén

Borítókép: Öt dolog, amit megcsinálhatsz a ház körül, míg tart a karantén Forrás: Getty
Ha már úgyis otthon vagy, érdemes szétnézni a ház körül, mik azok a munkák, amit mindig halogatsz, pedig a párod épp eleget rágja a füled miatta. Ezek azok a kisebb munkák, amire azt mondjuk, „ej, ráérünk arra még”.

1. Elvetemedett a kertben a nádkerítés? Folyton rászálltak a madarak, és lenyomták a nádszálakat? Cseréld ki! Könnyen le lehet szerelni a régit, nem kerül sokba egy-egy göngyöleg. Pár órás munka az új felhelyezése, azaz feldrótozása, és máris szebb lesz a kert és az udvar összképe. Arról nem is beszélve, hogy a szomszéd sem lát át hozzátok. A foszlott nádkerítés egyébként is olyan benyomást kelt mint valami bűnügyi helyszín lenne a déli mocsárvidéken egy netflixes krimisorozatban.

2. Elhordta a mulcs egy részét az őszi szél az előkertből? Érdemes felfrissíteni, kidobálna a belehullott avart, és venni legalább egy zsák új mulcsot, amit rászórunk a régire. Részint a régit össze is tapostuk, meg is süppedt, érdemes megújítani a mulcstakarót.

3. Érdemes lefesteni a fémvázas nyugágyat. Ha egész télen kinn maradt az udvaron, bizonyára itt-ott berozsdásodott. Elő a drótkefét, az alapozót, majd a magas fényű festéket, és egy-két óra, és máris tündököl a kerted egyik ékessége!

4. Itt az április, eljött az idő, hogy beszerezd az új muskátli töveket, és átültesd a balkonládákba! Vedd figyelembe, hogy milyen karakterű a házad! Ha régi típusú épületben laksz, talán jobban passzol hozzá a piros színű virág, de ha új vagy viszonylag újabb építésű házban éltek, talán azokhoz jobban passzol a rózsaszín vagy a lila virágú muskátli.

5. Minden ház körül vannak elmaradt mumus-munkák, ilyen például a postaláda felfúrása. Kell véső, de nem akarsz venni ezért? Dobd fel a Facebookon, valamelyik közeli barátod bizonyára tud kölcsönadni valamilyen hiányzó szerszámot. Ne keresd a kifogásokat! Kiment az udvari lámpa izzója? Most itt a remek alkalom, hogy kicseréld. Nem elég hosszú a létra? Kérj kölcsön a szomszédtól, jó alkalom a barátkozásra. Ki kell cserélni a homokozóban a homokot? Még a nagyobb szupermarketekben is van homok, nem kell a tüzépre menni. Hajrá!

És ha lakáson belül is elkezdenéd a csinosítgatást, meríts inspirációt a galériából!