Fókuszban az energia (x)

Borítókép: Fókuszban az energia (x)
Mindenki szereti az odafigyelést, az apró finom részleteket és a kellemes hangulatú környezetet. De mi is kell ehhez valójában?

Otthon

Az elmúlt évtizedekben a tudományos és technikai fejlődés ellenére paradox módon még többet és még feszítettebb tempóban dolgozunk, mint bármelyik előttünk élt generáció. Rohanó hétköznapjainkban, érdemes megállni egy röpke pillanatra és megpróbálni lelassulni.

Lépjünk be így az otthonunkba. A helyre, aminek a mindennapjainkban hihetetlenül meghatározó szerepe van. A helyre, ahol nem mindegy, hogy milyen energia fogad bennünket. Lényeges a tisztaság érzete, amely nemcsak a lakás és a benne lévő tárgyak tisztaságára, hanem a lakásban együtt élők gondolati „tisztaságára” is ugyan úgy érvényes.

Fontos, hogy milyen vágyakat, gondolatokat engedünk szabadjára, és milyen energetikai teret teremtünk meg a környezetünkben és magunk körül. Az otthon lehet egy feltöltő, energiát adó, áldott hely, ahová nap, mint nap boldogan érkezünk haza, mert szeretteink várnak ránk és az egész napos, stresszes munkát követően van kivel megosztani a problémáinkat, megoldásra váró feladatainkat. A párok között lévő összhang, az azonos gondolkodásmód és a kölcsönös egymásra figyelés tovább erősíti az otthonukban lévő pozitív energiákat. Amit fokozhatunk egy meghitt vacsorával, egy vicces társasjátékkal, vagy egy szeretetteljes beszélgetéssel, közeledéssel.

A fent említett helyzetekben fontos szempont, hogy otthonunkban a pozitív energiák áramoljanak, amelynek elengedhetetlen feltétele a lakásban meglévő tisztaság is. A rend, amelynek nem katonásnak kell legyen, de mindenképpen érdemes figyelmet fordítani az ablakok és tükörfelületek tisztaságára, a lakás helységeinek rendjére és ápolt környezetére, mivel ennek hiánya, az életünkben is hiányokat fog okozni.

Kezdetben csak azt fogjuk észrevenni, hogy már valamiért nem sietünk annyira haza. Majd miután hazaértünk már nem érezzük azt a nyugalmat, mint régen. Rájövünk, hogy zavar minket valami megmagyarázhatatlan érzés. Ilyenkor érdemes egy alapos nagytakarítást csinálni, a tárgyainkat kissé átrendezni és a nem használt dolgokat kiselejtezni. Így újra szabad utat engedünk az energiák áramlásának.


A nyugalom és béke szigete

Azonban érdemes emellett a bennünket foglalkoztató gondolatainkat is tisztába tenni, hogy ezután újra jól érezzük magunkat. A gondolat „takarítás” mindenképpen rád vár, de a , egészséged megőrzéséhez szeretnék .

Mostantól, már csak rajtad áll, hogy miként teremted meg a „nyugalom és béke szigetét” az otthonodban.