5+1 furcsa tipp a házimunka megkönnyítésére

Borítókép: 5+1 furcsa tipp a házimunka megkönnyítésére
Előszőr mi sem hittünk bennük, de aztán kipróbáltuk és beváltak!


Fotó: photl.com

1. Hogyan tisztítsuk azokat a lábasokat, amikben odaégett az étel?
Természetesen kólával! Öntsünk bele egy dobozos kólát és forraljuk rövid ideig. Az üdítőitalban levő savak feloldják a leragadt ételmaradékot. (Majd gondolkozzunk el azon, hogy valóban jó-e, ha ilyeneket iszunk...) Ha ez sem működik, öntsünk a lábasba egy kis vizet, dobjunk bele egy mosogatógépbe való pasztillát és hagyjuk ázni. Az biztosan elvégzi a piszkos munkát!

2. Hogyan tisztítsuk meg a rézedények alját?
Ismerős a kép: az egykor csodásan ragyogó rézedények külső része és alja alaposan összekoszolódott az évek során a kifutott és ráégett ételektől. Mi a teendő? Kenjük be alaposan ketchuppal, hagyjuk állni fél órát, majd öblítsük le. Hihetetlen, de nekünk működött.

3. Hogyan tüntessük el a pohárnyomokat az antik fabútorokról?
Kevés asztali sót keverjünk el olívaolajjal, hogy egy pasztaszerű állagú mixtúrát kapjunk. Pamutronggyal körkörös mozdulatokkal dörzsöljük át a problémás részeket a keverékkel. A só feloldja a szennyeződéseket, az olaj pedig ápolja a fát.

4. Hogyan szabaduljunk meg a kellemetlen szagoktól az öreg fabútorok fiókjaiban?
Szórjuk tele a fiókot szódabikarbonával, száraz szivaccsal dörzsöljük bele – amennyire csak tudjuk – a fába, majd hagyjuk állni egy éjszakán át. Másnap porszívózzuk ki a fiókokat.

5. Hogyan akadályozzuk meg az ezüstneműk foltosodását?
A családi ezüstöt tartsuk zárt tartókban és tegyünk melléjük néhány fehér iskolai krétát. A kréta magába szívja a nedvességet a levegőből, így az ezüst nem veszíti el ragyogását.

+1. Hogyan fertőtlenítsük a mosogatószivacsunkat?
Mivel folyton nedves és ritkán van alkalma teljesen kiszáradni, a mosogatószivacs a baktériumok egyik kedvenc gyülekezőhelye. Könnyűszerrel megszbadulhatunk tőlük, ha pár másodpercre betesszük a szivacsot a mikróba.

Szagtalaníts a lakásodban természetes módszerekkel! A tippekért kattints!