Csomagolásmentes bevásárlás lépésről lépésre

Borítókép: Csomagolásmentes bevásárlás lépésről lépésre Forrás: Földi Barbara
Egyre másra nyílnak a csomagolásmentes boltok, ám még mindig sokan tartanak tőle, mert nem tudják, mit vigyenek, hogyan működik igazából és hogy honnan származnak az ott árult termékek, honnan lehet tudni mi is van bennük pontosan.

Íme egy kis sorvezető a csomagolásmentes bevásárláshoz, hátha az is kedvet kap majd, aki eddig tartott tőle valamiért.

A legfontosabb, hogy minden csomagolásmentes bolt szívvel-lélekkel készül és legtöbbször a vevők igényei alakítják a kínálatot is. Ezért nem fogsz két egyforma kínálatú csomagolásmentes boltot találni. A termékek a boltba nagy kiszerelésben érkeznek és azt mérik ki kisebb tárolókba. Mivel nagyobb mennyiségeket rendelnek egyszerre így az árak sok esetben alacsonyabbak tudnak maradni és ezért is lehetséges, hogy sok mindent olcsóbban tudsz te is beszerezni, mint a nagy szupermarketekben.

Ha szeretnél csomagolásmentes boltban vásárolni, akkor jó ha Te viszed a csomagolást – azaz dobozokat, üvegeket vagy éppen a régi zacskókat, papírzacskókat, amikbe ki tudod mérni, majd elszállítani a kiválasztott terméket. A kirakott mérlegen le tudod mérni a hozott tárolód súlyát, amit fel kell írnod a dobozra vagy egy papírra, mert ez a súly le lesz vonva a kasszánál a termékből, hogy ne fizess feleslegesen a tárolóért.

Ha nincs nálad zacskó, üveg vagy egyéb tároló, és úgy tévednél be egy ilyen boltba, akkor sincs miért aggódni, mert a legtöbb helyen szokott lenni kihelyezve egy nagy adag frissen mosott és fertőtlenített üveg, amiből bátran és térítésmentesen lehet vinni.

Ha lemérted a tárolót, akkor mehet bele a kiválasztott finomság, amit utána vihetsz is a kasszához, ahol lemérik a súlyát és megmondják az árát.

Nagyon sok helyen vehetsz már az élelmiszeren túl kimérve tisztítószereket is, amik környezetkímélőek és hazai gyártásúak, illetve sokféle higiéniai és tisztálkodási termékből is választhatsz csomagolás nélkül.