Ennyi és nem több! Ez a 12 másodperces trükk segít abban, hogy azonnal boldogabbnak érezd magad

Borítókép: Ennyi és nem több! Ez a 12 másodperces trükk segít abban, hogy azonnal boldogabbnak érezd magad Forrás: Andrea Piacquadio/Pexels
Tippünkkel most segítünk abban, hogy egy kis pozitív energiával töltsd fel az elmédet.

Mondhatni magától értetődő dolog, hogy valójában tényleg nehéz az élet minden percében és helyzetében pozitívnak lenni és maradni, attól függetlenül is, hogy természetesen mindannyiunk lelki szeme előtt egy hosszú és boldog élet célja lebeg.

Az élet viszont sokszor másként alakul, mint ahogy azt elterveztük és mindenki átesik egy olyan időszakon, amikor a dopaminszintje nem olyan magas, mint általában – és ez így van rendjén! Az viszont már kevésbé vicces tény, hogyha ezek a rosszabb időszakok elhúzódnak, az súlyos és negatív hatással lehet az életedre. Sokan pont ezen esetekre kezdték el használni azt a bizonyos 12 másodperces trükköt, ami segít rávezetni az agyadat a pozitív gondolkodásra. Tudjuk, hogy ez elsőre nem tűnik soknak, de valójában tényleg ennyi kell ahhoz, hogy legyőzd a fejedben elhatalmasodó negatív felhőket.

Hogy is van ez pontosan?

A dolog lényeg mindössze annyi, hogy 12 másodpercig gondolj egy pozitív emlékre, képre, kapcsolatra vagy bármi olyanra, ami örömmel tölt el, és aminek felelevenítésétől könnyen mosolyra görbül a szád. Ebben a 12 másodpercbe pedig bármilyen meglepő is, belefér, hogy átgondold azt is, hogy az agyad vajon miért minősíti ezt a bizonyos emléket pozitívnak. Esetleg boldogságot éreztél, amikor mindez megtörtént veled? Vagy tanúja voltál valaminek, ami érzelmileg megmozgatott?

Forrás: Elina Sazonova/Pexels

Próbáld ki mindenképpen magadon ezt az elmetisztító és -támogató gyakorlatot, és ha beválik, akkor építsd be a szokásaid közé, ugyanis ha a negatív gondolatok jöttekor elkezded alkalmazni az életedben ezt a rövidke rituálét, akkor hosszú távon az agyadat a pozitív gondolkodás felé fordítja. Miért? Ha ugyanis korábban arra tanítottad az agyadat, hogy pozitív gondolkodásra váltson, amikor valami negatív történik, akkor az agy követni fogja ezt a példát, és ha a jövőben negatív gondolataid támadnak, az agy tudni fogja a dolgát.

Természetesen nem azt mondjuk, hogy a negatív vagy rossz gondolatokat figyelmen kívül kell hagynod, csupán annyit, ha az elmédet a pozitív, örömteli irányba viszed el, akkor ez a fajta hozzáállás segíthet abban, hogy a nehezebb helyzeteket is könnyebben kezeld és így idővel sokkal erősebbé válhatsz majd lelkileg.

Galériánkra kattintva még több pozitív életmódtippet olvashatsz!