Kovászos Vezúv pizzarecept a főváros egyik legjobb pizzériájából

kovászos pizza,kovász,pizza,élesztőmentes,Szabadfi Szabolcs,pizzaliszt,paradicsom,sárga paradic
Forrás: Éva magazin / Szebényi Éva

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

S

Szabadfi Szabolcs művésze a pizzakészítésnek és szakértője a kovász felhasználásának. Ezek után kíváncsiak voltunk, milyen feltétet ajánl?

Hozzávalók 4 főre:

120 g kovász
720 g liszt. Ha tudsz vegyél pizzalisztet, nekem ez vált be a legjobban.
340 ml víz, ha pizzalisztet használsz pár evőkanállal többet fog felvenni
1 kiskanál só

Gyúrd össze a hozzávalókat, válaszd 4 egyenló részre, gyúrj belőlük kis gombócokat, és hagyd a pulton kb 2-4 órát kell (amikor megnyomod és puha levegős, akkor jó), vagy tedd a hűtőbe. Itt 8-1-12 óra alatt kel meg. (a kovászod erősségétől, a liszted minőségétől és a hűtő hőmérsékletétől is függ)

Sütés:

Melegítsd elő a sütőt a lehető legnagyobb hőfokra.
Ha a sütőd nem tud (valószínűleg) 350 fokot, akkor elő kell süsd a tésztát majdnem készre, különben rommá ég a feltét mire megsül a tészta. Ezt a verziót írom le, ha profi sütőd van, akkor vond össze a két lépést. :-)

Kilisztezett tepsiben belülről kifelé nyújtsd kézzel körkörösen. 8:52-től az alábbi videóban a formázás. Ne használj túl sok lisztet hozzá.

Tedd be a tűzforró sütőbe és addig süsd ami nem lesz más majdnem kész. (ne még ne barnuljon a széle). Utána jöhet rá a feltét, Szabi receptjét a nagy kép alatt találod.

kovászos pizza,kovász,pizza,élesztőmetes,Szabadfi Szabolcs,recept,paradicsom
forrás: Éva magazin / Szebényi Éva

A Panificio il Basilico Városmajor Vezúv pizzája (képünkön ez a pizza látható)

Hozzávalók 2 db pizza feltétjéhez:
4 ek nápolyi sárga paradicsom
4 ek konfitált datolyaparadicsom
1 db fior di latte mozzarella
pár levél friss bazsalikom
csipet só

1. A sárga paradicsomot aprítógépben pürésítsd és ízesítsd sóval, bazsalikommal. Ez lesz a pizza alapja.

2. Formázd a tésztát, majd kend meg a sárga paradicsommal. Tépkedd a tetejére a fior di latte mozzarellát.

3. 320 fokos kemencében (vagy sütőben pizzafokozaton) 3 percig süsd, majd a megsült pizza minden szeletére tegyél egy-egy szem konfitált datolyaparadicsomot.

4. Díszítsd friss bazsalikomlevelekkel.

Így akadályozd meg, hogy megpenészedjen a kenyér:

Nézd meg a galériánkat>5 kép
Hogy akadályozd meg, hogy megpenészedjen a kenyér
Tovább olvasok
Kép
Hogyan mondtam el az ovis kislányomnak, hogy egyszer meghalunk?

Egy este elalvás előtt a kislányom sírós hangon felkiáltott. „Ugye ti nem fogtok meghalni? Nem akarok új anyukát és apukát keresni! Ugye én sem fogok meghalni?” Köpni-nyelni nem tudtam, váratlanul ért a dolog. És aztán hazudtam neki. Először.

Kép
5 nagyon hasznos dolog, amit tudnod kell, ha sok koffeinmentes kávét iszol

Imádod a kávé ízét, vagy túlságosan hat rád a koffein, így többnyire a koffeinmentes kávéra szavazol? Azért ne hidd, hogy semmiféle hatása nincs a szervezetedre, csak azért, mert "mentes"!

Kép
Hogyan dolgoztam fel, hogy a lányom fiú akar lenni

Nemcsak a külvilágnak, nemcsak a pénztárosnak, nemcsak a buszsofőrnek vagy a családnak kellett megértenie a helyzetet, hanem a kollégáknak is, akik együtt dolgoztak mind a kettőjükkel. Lilla lánya fiú akar lenni. Nehéz helyzet, ugye?

Kép
Egy hónapja megreformáltam az étkezési szokásaimat – elmondom, mi változott

Ahol tornázom, ott az edzők rendszeresen megjegyzik: ugye tudjátok, hogy az alakformálásban a mozgás 30 százalékot számít, az étrend pedig 70-et? Ez szöget ütött a fejembe, és megvásároltam egy dietetikus által összeállított étrendet. Ennek egy hónapja.

Kép
A legjobb tippek szúnyogcsípés ellen, amikre nem is gondolnál

Házi és nem házi, de mindenképpen működő praktikákat gyűjtöttünk össze a szúnyogok ellen.

Kép
Napi horoszkóp július 12.: az Ikrek racionalitásukról híresek, a Szüzekre komoly kihívás vár

A hét utolsó napjára is izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópod!

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem