Kovászos Vezúv pizzarecept a főváros egyik legjobb pizzériájából

kovászos pizza,kovász,pizza,élesztőmentes,Szabadfi Szabolcs,pizzaliszt,paradicsom,sárga paradic
Forrás: Éva magazin / Szebényi Éva

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

S

Szabadfi Szabolcs művésze a pizzakészítésnek és szakértője a kovász felhasználásának. Ezek után kíváncsiak voltunk, milyen feltétet ajánl?

Hozzávalók 4 főre:

120 g kovász
720 g liszt. Ha tudsz vegyél pizzalisztet, nekem ez vált be a legjobban.
340 ml víz, ha pizzalisztet használsz pár evőkanállal többet fog felvenni
1 kiskanál só

Gyúrd össze a hozzávalókat, válaszd 4 egyenló részre, gyúrj belőlük kis gombócokat, és hagyd a pulton kb 2-4 órát kell (amikor megnyomod és puha levegős, akkor jó), vagy tedd a hűtőbe. Itt 8-1-12 óra alatt kel meg. (a kovászod erősségétől, a liszted minőségétől és a hűtő hőmérsékletétől is függ)

Sütés:

Melegítsd elő a sütőt a lehető legnagyobb hőfokra.
Ha a sütőd nem tud (valószínűleg) 350 fokot, akkor elő kell süsd a tésztát majdnem készre, különben rommá ég a feltét mire megsül a tészta. Ezt a verziót írom le, ha profi sütőd van, akkor vond össze a két lépést. :-)

Kilisztezett tepsiben belülről kifelé nyújtsd kézzel körkörösen. 8:52-től az alábbi videóban a formázás. Ne használj túl sok lisztet hozzá.

Tedd be a tűzforró sütőbe és addig süsd ami nem lesz más majdnem kész. (ne még ne barnuljon a széle). Utána jöhet rá a feltét, Szabi receptjét a nagy kép alatt találod.

kovászos pizza,kovász,pizza,élesztőmetes,Szabadfi Szabolcs,recept,paradicsom
forrás: Éva magazin / Szebényi Éva

A Panificio il Basilico Városmajor Vezúv pizzája (képünkön ez a pizza látható)

Hozzávalók 2 db pizza feltétjéhez:
4 ek nápolyi sárga paradicsom
4 ek konfitált datolyaparadicsom
1 db fior di latte mozzarella
pár levél friss bazsalikom
csipet só

1. A sárga paradicsomot aprítógépben pürésítsd és ízesítsd sóval, bazsalikommal. Ez lesz a pizza alapja.

2. Formázd a tésztát, majd kend meg a sárga paradicsommal. Tépkedd a tetejére a fior di latte mozzarellát.

3. 320 fokos kemencében (vagy sütőben pizzafokozaton) 3 percig süsd, majd a megsült pizza minden szeletére tegyél egy-egy szem konfitált datolyaparadicsomot.

4. Díszítsd friss bazsalikomlevelekkel.

Így akadályozd meg, hogy megpenészedjen a kenyér:

Nézd meg a galériánkat>5 kép
Hogy akadályozd meg, hogy megpenészedjen a kenyér
Tovább olvasok
Kép
Mi a trükk? Hogyan lesz egyformán sült a tükörtöjás sárgája és fehérje?

Nem ez az életem legfontosabb kérdése ugyan, de azért időről-időre elmerengtem rajta, miért fog ki rajtam egy egyszerű tükörtojás? Sok mindent kipróbáltam, míg végre rájöttem a tuti trükkökre.

Kép
Ezt mondja most a tudomány az idegesítő maszkviselésről

Egy friss tudományos kutatás valószínűsíti, hogy az arcmaszk viselése hozzájárul ahhoz, hogy még ha elkapjuk a koronavírust, akkor is kevesebb tünettel, vagy tünetmentesen úszhassuk meg a betegséget.

Kép
Miért is ne lehetne növényi alapú a palacsinta és a gofri?

Ez a vegán alaptészta hajdina liszttel és banánnal készül, egy kevés fahéjjal és vaníliával. Hidd el, megér egy misét!

Kép
Szoptatás a buszmegállóban és más mulatságos rajzok az anyaságról

Amikor még a vécén sincs nyugtod. Amikor hajnalban ébred, de csak hétvégén. Amikor titokban csokit eszel, nehogy észrevegye. Ismerős?

Kép
Mégis, hány különórára járjon a gyerek? És ki viszi el őt oda?

Ahogy elkezdődött a tanév, jól betábláztam a gyereket – meg magamat is. Aztán egy kicsit visszavettem. Elmesélem, miért.

Kép
Ezért olyan fontos, hogy hintázzon a gyerek!

Tudtad, hogy a hintázás sokkal több annál, mint egy remek szórakozás? Komoly fejlesztő hatással is van a kisgyermek mozgásfejlődésére, az egész idegrendszerére. A ritmusos mozgás ráadásul nyugtat és kikapcsol; lehetséges, hogy ezt keressük felnőttként is, egy hintaágyban ringatózva.

Kép
Palya Bea: „A gyászév kemény volt. De a végén újjászültem magam”

Mindig képes felállni a föltdről, a krízishelyzetekből értéket teremt. Megénekli az emberi örömöt és fájdalmat, terápiát nyújt hallgatóinak. A szeptember 24-i Éva Psziché Esten elmeséli, hogyan épült újjá a gyászfolyamat után, és miként válhatunk mi is áldozat helyett életünk hősévé.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem